Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2022 | 21:15

Will Smith bannad från Oscarsgalan fram till 2032

Den nyblivne Oscarsvinnaren får stanna hemma framöver.
Oscarsakademins styrelse har under dagen samlats för att klura ut ett lämpligt straff till Will Smith. Skådespelarens lilla aggressions-attack under galasändningen i slutet av mars har fått honom portad från kommande Oscarsgalor i tio år framöver.
 
"Den 94:e Oscarsgalan var tänkt att hyllade de invdivider i vår bransch som gjort ett otroligt arbete det senaste året; dessa ögonblick överskuggades dock av det oacceptabla och skadliga beteende vi såg Mr. Smith uppvisa på scenen", skriver Akademin i ett uttalande.
 
"Under vår sändning tog vi inte upp situationen tillräckligt. Vi beklagar detta. (...) Styrelsen har beslutat att Mr. Smith, under en period av 10 år från den 8 april 2022, inte ska tillåtas att delta i några Oscars-evenemang eller program, personligen eller virtuellt."
 
Variety skriver också att Akademin tackar Chris Rock som "lyckades behålla fattningen under extraordinära omständigheter". Man passar också på att tacka alla värdar, nominerade och vinnare som deltog under galan. 
 
- Jag accepterar och respekterar Akademins beslut, kommenterar Will Smith enligt Deadline.
 
Dagarna efter Oscars-skandalen valde Will Smith att självmant lämna sitt medlemskap i Oscarsakademin och kan därför inte längre rösta på framtida galor. Inget hindrar honom dock från att fortfarande bli nominerad och vinna Oscars. 
| 8 april 2022 21:15 |