Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2022 | 09:00

Oviss framtid för Will Smiths kommande filmer

Arbetet med ”Bad Boys 4” och en planerad actionthriller hos Netflix ligger på paus. Kommer Will Smiths karriär återhämta sig efter The Slap?
Tänk att det inte ens har gått en vecka sedan Will Smith klappade till Chris Rock på Oscarsgalan. Det känns som att ingen har talat om något annat på länge. ”The Slap” har snabbt blivit en lika stor popkulturell milstolpe som Avengers-filmernas ”The Snap”.
 
Men man spöar inte folk i live-tv utan konsekvenser. Vi vet redan att Will Smith har lämnat Oscarsakademin, och att de överväger ytterligare åtgärder mot filmstjärnan. Men vad innebär det hela för hans karriär? 
 
Det är ännu för tidigt att sia om huruvida Will Smiths dagar på bioduken är förbi, eller om han lyckas rädda sitt rykte. Hur som helst har två av hans närmaste filminspelningar hamnat i riskzonen. Variety skriver att Netflix stoppar arbetet med actionthrillern ”Fast & Loose”. En bidragande orsak är att regissören David Leitch hoppade av veckan innan Oscarsgalan. Om streamingjätten även efterlyser en ny skådis till huvudrollen, återstår att se. 
 
Hollywood Reporter tillägger att även ”Bad Boys 4” pausas. Filmen har varit i utvecklingsstadiet och dagarna innan Oscars ska Will Smith ha fått 40 manussidor. Nu får vi se när (och om) Sony plockar upp bollen igen. 
 
 
Några som både vunnit och förlorat under söndagens Oscarsgala är Apple TV+. De blev den första streamingtjänsten att vinna Oscar för Bästa film med ”CODA”. Samtidigt hamnar ett av deras kommande prestige-projekt med Will Smith i en knepig sits. 
 
”Emancipation” är en verklighetsbaserad film om en slav och hans flykt från en plantage år 1863. Med Antoine Fuqua i registolen och en prislapp på 120 miljoner hoppades Apple fånga Oscarsjuryns uppmärksamhet inför nästa års gala. Med tanke på att Will Smith och Oscars rimmar dåligt numera vet vi inte om Apple står fast vid sina planer att släppa filmen i höst.
| 3 april 2022 09:00 |