Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 september 2019 | 22:10

AMC planerar att satsa på "The Walking Dead" i minst 20-30 år till

Den långsiktiga planen hos AMC är inte att försöka utmana Netflix, Amazon Prime, eller HBO Max, utan att fortsätta vårda sitt "Walking Dead"-universum.
Vi har tidigare rapporterat om hur AMC:s flaggskepp till zombieserie, "The Walking Dead", under de senaste åren har fortsatt att tappa tittare och under de senaste säsongerna flera gånger slagit bottenrekord. Men trots det rapporterar THR att AMC verkar ha planer för sin zombievärld som sträcker sig flera årtionden fram i tiden.
 
- Vi har otroligt mycket liv kvar i "The Walking Dead" - jag menar årtionden efter årtionden av liv kvar, förklarade AMC:s VD Josh Sapan nyligen för sina investerare.
 
Under 2020 kommer AMC att lansera en tredje serie i sitt utökade "Walking Dead"-universum, vid sidan om "The Walking Dead" och "Fear the Walking Dead", som denna gången kommer att följa den yngre generationen som växt upp efter zombieapokalypsens början. Vi kommer inom en snar framtiden även få ta del av en filmtrilogi som kommer att följa Rick Grimes, vars filmer först kommer att släppas på bio i stora delar av världen.
 
 
Enligt Sapan är den långsiktiga planen inte att försöka konkurrera mot Netflix, Amazon, Disney eller HBO Max genom att buda på "Vänner" eller "Seinfeld", utan att försöka vara ett komplement för en viss typ av tittare. Precis som den AMC-ägda streamingtjänsten Shudder, som enbart visar skräck-relaterade filmer och serier, redan är.
 

Läs också: 12 otäcka skräckhistorier i "Creepshow" - se trailern här

 
Nästa år är det 10 år sedan den första säsongen av "The Walking Dead" hade premiär, kan du fortfarande tänka dig att spendera ytterligare 20-30 år i AMC:s utökade zombieuniversum? Kommentera gärna nedan!
| 19 september 2019 22:10 |