Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 november 2018 | 08:00

"The Walking Dead": Rick Grimes kommer tillbaka i egen filmtrilogi

Tv-seriens producent lovar "stor, episk underhållning".
Söndagens avsnitt av ”The Walking Dead” blev det sista för Andrew Lincoln som Rick Grimes. Efter att han varit den ledande huvudpersonen igenom åtta säsonger, har det nu varit klart ett tag att han lämnar serien.

Men skådespelaren är definitivt inte färdig med de levande dödas värld. Seriens producent Scott Gimple lovar en serie långfilmer som ska fortsätta på hans öde:

- Det är riktigt viktigt att tittarna vet att vi ska berätta vidare på Rick Grimes historia i originalfilmer från AMC Studios. Vi vill inte att någon ska känna att ”han kommer säkert tillbaks i serien när som helst nu”. Vi berättar hans historia i ett annat format, och det blir originalfilmer som mest troligt visas på AMC.

Planen är att börja med tre filmer med Rick Grimes i fokus. Men det kan bli fler, om andra karaktärer, berättar producenten till CinemaBlend.

- Det blir stor, episk underhållning. De blir kvalitetsfilmer, var och en. Vi har sett hur Netflix gör i stort sett studiofilmer som folk kan se hemma, och vi ska göra samma sak här.

Inspelningen av den första ”Walking Dead”-filmen börjar under 2019.
| 5 november 2018 08:00 |