Serie

Skribent

MovieZine

26 mars 2021 | 14:30

Alla premiärer på HBO Nordic i april 2021

En svensk dokumentär, en norsk originalserie och ett småstadsdrama med Kate Winslet finns bland månadens höjdpunkter på HBO Nordic.
HBO Nordic kickar igång våren med en lång rad efterlängtade premiärer.
 
Kate Winslet sprider stjärnglans över den nya miniserien "Mare of Easttown", övernaturliga kvinnor tar över i "The Nevers" och två journalister tar en närmare titt på fallet Knutby. Fansen kan också se fram emot nya avsnitt av "The Handmaid's Tale" och "Fear the Walking Dead". 

Men först ska det bli superhjältekalas! Idag släpps "Zack Snyder's Justice League: Justice is Gray", den svartvita versionen av DC-filmen. Det är också Sverigepremiär för "Wonder Woman 1984" som skippade biograferna och går direkt till streaming, exklusivt hos HBO Nordic. Den 31 mars börjar dessutom sjätte säsongen av "Supergirl" att visas.

Här är alla premiärer på HBO Nordic i april:
 
"Manifest" säsong 3 - premiär 2 april
 
I den här thrillerserien försvinner ett flygplan och dyker upp flera år efter att det antogs ha försvunnit i havets djup. För passagerarna har det inte förflutit någon tid, men för deras anhöriga har det gått flera år.

"Knutby: I blind tro" - premiär 4 april

Första svenska dokumentärserien från HBO Europe. Vad hände egentligen den där iskalla januarinatten 2004? Dramat i Knutbys slutna församling kom att bli ett av de största brottsfallen i svensk historia. I dokumentärserien "Knutby: I blind tro" undersöker journalisterna Martin Johnson och Anton Berg fallet och får människor som inte tidigare pratat att berätta för första gången. Samtliga sex avsnitt släpps på premiärdagen.
 
 
"Exterminate All the Brutes", HBO-dokumentär - premiär 8 april

Dokumentärserien "Exterminate all the Brutes" i fyra delar är skapad av den hyllade filmregissören Raoul Peck ("I Am Not Your Negro"). Serien ger en omfattande inblick i europeisk kolonialism, från Amerika till Afrika, och undersöker hur dåtidens utnyttjande och folkmord har påverkat samhället fram till i dag. Peck blandar verklighet och fiktion, och skrev själv manuset för de dramaturgiska elementen med Josh Hartnett ("Pearl Harbor", "Black Hawk Down") i huvudrollen.

"Fear the Walking Dead", säsong 6b - premiär 12 april

Under den andra halvan av den sjätte säsongen följer vi Morgan (Lennie James, som också medverkade i "The Walking Dead") och hans försök att rädda de återstående medlemmarna i hans grupp. Den här säsongen introducerar också ett antal nya, spännande karaktärer.

"Our Towns", HBO-dokumentär - premiär 12 april

2011 uppmanade paret Jim och Deborah Fallow i ett blogginlägg på nyhetsmediet The Atlantic alla amerikaner att berätta om sin hemstad och de lokala berättelserna som aldrig blivit uppmärksammade av riksmedier. Inom en vecka fick de över 1000 svar och de närmaste fem åren reste de runt i USA för att utforska "småstads-Amerika". Baserat på deras erfarenheter skrev paret Fallow boken "Our Towns", och den här dokumentären följer deras resa.
 
"The Nevers", säsong 1 - premiär 12 april

"The Nevers" utspelar sig under den viktorianska erans slutskede när London plågas av fenomenet ”de drabbade” - människor, mestadels kvinnor, som plötsligt utvecklar övernaturliga förmågor. Några charmiga, andra betydligt mer störande.
 
 
"Birdgirl" - premiär 16 april

I spin-offen för Harvey Birdman ärver Birdgirl, Judy Ken Sebben (Paget Brewster) sin fars företag, som visar sig vara byggt kring några av 1900-talets mest socialt oansvariga produkter. Tillsammans med sitt "Birdteam" måste Judy nu försöka gottgöra alla de grymheter som företaget har begått de senaste åren.

"Metalocalypse", säsong 4 - premiär 16 april

Death Metal-bandet Dethklok har en stark inverkan på sina fans, som tar bandets låttexter på största allvar och gör allt som sägs i dem. Staten fruktar bandets makt och försöker förgöra medlemmarna i skymundan. Adult Swim-serien är skapad av Brendon Small och Tommy Blacha.

"Welcome to Utmark" - premiär 18 april

Norsk originalserie från HBO Europe. Alla känner alla i detta öde hörn av civilisationens utkant. Utmark är en plats där stämningen är konstig och vild, och gästfriheten når inte alltid nykomlingar. När en optimistisk nyanställd skollärare anländer till byn i hopp om ett bekymmersfritt liv i natursköna omgivningar inser hon snart att den enda som uppför sig någorlunda moget är en 12-årig flicka. Samtliga åtta avsnitt tillgängliga på premiärdagen.

"Mare of Easttown" - premiär 19 april

Den nya miniserien i sju delar, skriven av Brad Ingelsby, regisserad av Craig Zobel och med Kate Winslet i huvudrollen, följer Mare Sheehan, en småstadsdetektiv från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan livet faller samman omkring henne. Miniserien visar den mörka sidan av ett sammansvetsat samhälle och en autentisk skildring av hur familj och tidigare tragedier kan definiera vår nutid.
 
 
"The Handmaid's Tale", säsong 4 - premiär 19 april

I fjärde säsongen slår June (Elisabeth Moss) tillbaka mot Gilead som rebellernas ledare. Men de risker hon tar innebär oväntade och farliga utmaningar. Hon är besatt av sin kamp för rättvisa och hämnd, vilket hotar att förstöra hennes relation med dem hon bryr sig mest om.

"Black Lady Sketch", säsong 2 - premiär 24 april

Den Emmynominerade sketchserien från komikern, skådespelaren och författaren Robin Thede är tillbaka med sin andra säsong. Vi följer en grupp kvinnor som tillsammans med välkända gäster spelar ett brett spektrum av dynamiska roller i en magisk verklighet.
| 26 mars 2021 14:30 |