Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 juli 2021 | 16:15

7 ljusglimtar under årets tråkigaste tv-månad hittills

"Ted Lasso", "The White Lotus" och "Masters of the Universe: Revelation" är några av serierna som räddar semestern under sommarmånaden.
Vi är äntligen framme vid sommarmånaden juli, månaden när stora delar av Sverige stänger ned och njuter av solen innan hösten och mörkret är tillbaka igen.
 
Tyvärr verkar det även innebära att de flesta tv-distributörer förlitar sig på repriser... och inte har lust att tvinga skådespelare och tv-skapare att göra press-jobb under sommaren. Vilket inte riktigt är bästa förutsättningarna för en spännande tv-månad.
 
Efter vår lista på 20 nya och återkommande tv-premiärer i juni har vi i alla fall lyckats leta fram sju nya tv-premiärer i juli, som ser ut att vara tillräckligt heta för att vi ska vilja spendera sommaren med dem.
 

"Young Royals" - 1 juli (Netflix)

 
 
Netflix fortsätter att satsa på sina svenska originalserier. Den här gången har det blivit dags att använda sig av det svenska kungahuset och prins Wilhelm (Edvin Rydling), som hamnar i trubbel och skickas iväg på internatskola. Väl där får han däremot äntligen möjlighet att utforska vem han är och vilket slags vill han verkligen vill leva.
 

"The White Lotus" - 12 juli (HBO Nordic)

 
 
Välkommen till lyxresorten "The White Lotus" på Hawaii! Här får vi följa ett gäng olika gäster och anställda, under en vecka när allt galnare saker börjar att hända på ön. Miniserien är skapad och regisserad av Mike White ("Enlightened", "School of Rock"), med skådespelare som Connie Britton, Murray Bartlett, Alexandra Daddario, Brittany O'Grady och Sydney Sweeney i huvudrollerna.
 

"Schmigadoon!" - 16 juli (Apple TV+)

 
 
Apple har haft en tendens att släppa den ena välgjorda produktionen efter den andra... och i sommar kastas vi plötsligt in i en magisk musikal-värld, som både gör parodi på och hyllar filmhistoriens många musikalfilmer. För den som är ute efter en riktig feel-good-serie under sommaren, så verkar valet riktigt enkelt!
 

"Turner & Hooch" - 21 juli (Disney+)

 
 
Tom Hanks spelade polisen som löste brott tillsammans med sin bestämda hund Hooch i filmen "Turner & Hooch" redan 1989. Den nya serien följer Hanks gamla karaktärs son, som får en väldigt Hooch-liknande hund av sin pappa precis efter att pappan gått bort. Den nya serien är med andra ord ingen reboot, utan mer eller mindre en fortsättning av den gamla filmen... även fast Hanks inte verkar dyka upp i serien (förutom möjligtvis genom någon kortare tillbakablick till originalfilmen). 
 

"Kingdom: Ashin of the North" - 23 juli (specialavsnitt, Netflix)

 
 
Nej, tyvärr... det är inte den tredje säsongen av den hyllade zombieserien "Kingdom" från Sydkorea som dimper ned under sommaren. Det vi kommer att få är däremot ett mer eller mindre friståede prequel-avsnitt (på cirka 90 minuter), som kommer att låta oss få veta mer om hur den zombieliknande smittan först hittades. Om det fristående avsnittet lyckas nå upp till samma galet höga kvalitet som de två första säsongerna av serien, så har vi däremot något riktigt spännande att se fram emot.
 

"Masters of the Universe: Revelation" - 23 juli (Netflix)

 
 
Nostalgivarning. "Masters of the Universe: Revalation" är en direkt fortsättning på originalet och utspelar sig efter striden mellan hjälten He-Man och skurken Skeletor. Med landet Eternia i spillror är det nu upp till Teela att försöka återförena hjältarna, återställa Eternia och förhindra hela universums undergång på köpet. 
 

"Ted Lasso" - 23 juli (säsong 2, Apple TV+)

 
 
Juli må möjligtvis inte vara en av årets mest imponerande tv-månader hittills... men med "Ted Lasso" i uppställningen så kommer vi nog alla kunna lämna månaden nöjda och glada trots allt. Den första säsongen blev lite otippat en av förra årets mest omtyckta tv-serier, efter att ha bjudit på en säsong som var genuint positiv, fin, upplyftande och god... utan någon mörk baksida. Förhoppningsvis kommer Jason Sudeikis och hans "Ted Lasso" att ge oss en lika bra fortsättning även i år.
 

Läs också: Vilken streamingtjänst passar dig bäst 2021?

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under juli? Kommentera gärna nedan!
| 5 juli 2021 16:15 |