Film

Skribent

Mats Karlsson

15 oktober 2014 | 18:00

6 skådisar kämpar om rollen som Doctor Strange

Efter Joaquin Phoenix snöpliga avhopp letar Marvel febrilt efter en fullgod ersättare.
Marvel åkte på ett bakslag när Joaquin Phoenix plötsligt, men inte oväntat hoppade av rollen som Doctor Strange. Variety har nu grävt bland sina källor och listar vilka skådespelare studion uppvaktar för den magiska rollen i "Doctor Strange".

Jared Leto ("Dallas Buyers Club")- Var i ett tidigt skede aktuell för att axla rollen och är fortfarande högaktuell. Enligt Variety har Leto visat väldigt stort intresse för rollen.

Oscar Isaac ("Star Wars: Episod VII") - Efter att ha fått rollen i en annan Disney-produktion, "Star Wars: Episod VII" har skådespelaren blivit en av kandidaterna.

Matthew McConaughey ("Interstellar") - Trots att McConaughey har späckat schema framför sig har "Interstellar"-aktuelle skådisen blivit en given kandidat för Marvel.

Ewan McGregor ("The Ghost Writer") - Har inte spelat i en bredare film sedan "Star Wars-tiden, men Marvel har stort förtroende för skotten.

Jake Gyllenhaal ("Prisoners") - Enligt Variety är skådespelaren själv sugen på att spela en superhjälte, efter flera mindre och mörkare filmer som "Prisoners" och "Nightcrawler".

Ethan Hawke ("Boyhood") - Har visat intresse för rollen och sägs vara en väldigt tänkbar kandidat.

"Doctor Strange" regisseras av Scott Derrickson ("Sinister") och får premiär 8 juli 2016.

| 15 oktober 2014 18:00 |