Film

Skribent

Richard Hammar

16 april 2017 | 12:00

6 uppföljare vi faktiskt vill se men aldrig kommer få

Uppföljare är Hollywoods stora fetisch, årligen pumpas det ut fortsättningar och mer ofta än sällan blir det inte bra. Studios har en tendens att ge oss uppföljare som inte behövs, endast för att det är en garanterad kassako. Men de filmer vi faktiskt vill se mer av då? Det finns en hel drös ideér där ute som vi tyvärr aldrig kommer få se ljuset av. Här är 6 stycken uppföljare jag personligen allra helst vill ha, gärna igår.
Rykten flyger kors tvärs över internet och sociala medier om olika uppföljare, vissa plockas upp för att sedan läggas ned. Jag kommer inte lista de filmer som just nu hänger i luften i väntan på bekräftelse om den ska göras, till exempel "Zombieland 2". Här fokuserar jag mer på uppföljarna som det ryktats om tidigare men som skjutits ned, eller helt enkelt de som aldrig kom på tal efter den första filmen. Häng med!
 

6. Life 2

 
Svensken Daniel Espinosas "Life" går just nu på bio, en otroligt nervkittlande, obehaglig och spännande sci-fi-film som definitivt lämnar dörren öppen för uppföljare. Högst troligast kommer det inte att ske, till störst del på grund av att regissören säger det själv. Filmen fick ganska medioker kritik men publiken verkar uppskatta den. I slutändan får studion helt enkelt avgöra om intäkterna var tillräckliga för att investera i "Life 2". Personligen vill jag absolut se en fortsättning.
 
 

5. Hellboy 3

 
De två första "Hellboy"-filmerna hittade en entusiastisk publik och vann positiv kritik för en superhjältefilm som kanske inte följer den tradiotinella mallen för genren. "Hellboy" satte även Guillermo del Toro som regissör ordentligt på kartan och Ron Perlman som spelar vår hjälte har sagt att han mer än gärna är på för en tredje film. Vid flertal tillfällen har Del Toro sagt att han är intresserad av att göra "Hellboy 3" men studion tycker inte att de första två var tillräckligt lönsamma för det. Om "Pacific Rim: Uprising" gör bra ifrån sig nästa år ekonomiskt så kan studion tänka sig att förhandla om en tredje film i "Hellboy"-serien.
 
 

4. National Treasure 3

 
Säg vad man vill om Nicolas Cages senaste karriärsval men i "National Treasure" sken han, filmerna var härligt underhållande och folket behöver ett tredje sista äventyr från Disney omgående. Filmen sägs ha varit fast i "utvecklings-helvetet" under lång tid, Disney vågar inte lägga pengar på projektet med tanke på filmens kostnader idag och Cages o-popularitet.
 
 

3. 28 Months Later

 
När "28 dagar senare" kom ut 2003 tog filmen oss med storm och var utan tvekan en av de bättre inom zombie-genren. Det finns så mycket att utforska i universumet som Danny Boyle och författaren Alex Garland skapade. Inte nog med att de återuppfann genren, de satta upp sådana grymma möjligheter att utveckla storyn vidare. Uppföljaren "28 veckor senare" skrapade på ytan till vad vi vill se mer av och lämnade oss med en cliffhanger, där "rage-virus" löpte genom hela Europa. Danny Boyle har retat oss med att göra en tredje under lång tid men ingenting har officiellt blivit godkänt.
 
 

2. I Am Legend 2

 
Zombie/vampyr-filmen med Will Smith i spetsen var underhållning på hög nivå med en skön stämning. Här hade vi kunnat tänka oss en prequel med Will Smith i huvudrollen eller varför inte en direkt uppföljare med Alice Braga där hon bär vidare Will Smiths arv, anti-viruset, och tar tillbaka New York och världen. "I Am Legend" levererade och öppnade upp för en värld av möjligheter för intressanta uppföljare, men nej, tyvärr inte.
 
 

1. District 10

 
Bristen på en uppföljare till den här minst sagt fantastiska film är aningen upprörande. "District 9" var både något nytt och annorlunda, med en story som grep tag hårt i en. Visuellt var den även helt otrolig att titta på. Mycket målades upp och det finns utan tvekan mer att berätta. Vår hjälte "gick över" till utomjordingarnas sida och moderskeppet lämnade jorden, men vad hände sen? Det vill jag definitivt veta. 
 
 
Andra filmer som är värda att nämna som också behöver uppföljare är "Dredd", "Top Gun" och "Kill Bill".
 
Håller du med listan? Finns det någon annan uppföljare du verkligen skulle vilja se som tyvärr inte existerar?
| 16 april 2017 12:00 |