28 dagar senare (2003)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I filmens första scen infiltrerar en grupp djurrättsaktivister ett center för djurtester. Deras uppdrag är att släppa lös några apor. Vad de inte vet om är att aporna bär på ett ohyggligt virus. Viruset, vilket sprids genom att man får en smittad organisms blod i sig, gör sitt offer till något "zombieliknande".

I nästa scen, 28 dagar efter den första, vaknar Jim upp ur en koma på ett sjukhus mitt i London, tillsynes helt ensam. Konfunderad över tomheten drar Jim sig vidare ut på stadens gator. Även dessa är uppenbarligen övergivna, och Jim fortsätter sin vandring i hopp om att tillslut hitta andra människor. Sedermera hittar han ett par överlevare och de berättar vad som hänt: Ett virus har spridits, har gjort alla människor till "zombies" och är ute efter nytt färskt människokött.

Gruppen ger sig senare ut på en resa, i hopp om att hitta andra, friska människor, och att överleva. En kamp mot ondskan och för överlevnaden har börjat.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Maestro
Vill bara tillägga att Brendan Gleeson är bäst i filmen!
Maestro
Första halvan är bra, men sen när (SPOILER) dom möter på soldaterna dalar filmen ner väldigt mycket.
Emeric Carlsson
Älskar dokumentärkänslan som Boyle fick in med sitt foto. De sista 30 minuterna var oerhört imponerande och intensiva med katt-och-rått-leken och musiken som höjde stämningen allt eftersom. Det lyfte filmen från en trea till en stabil fyra.
Visa fler (15)

Veckans populära filmer

Visa fler