Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 mars 2017 | 12:00

Kan ”Life” få en uppföljare?

Regissören Daniel Espinosa och manusförfattarna har vitt skilda åsikter om detta. (Varning för spoilers!)
Bioaktuella ”Life” är kanske inte den prequel till ”Venom” som en del trodde i förväg, men filmen lämnar ändå dörren öppen för en uppföljare. Manusförfattarna Paul Wernick och Rhett Reese (”Deadpool”) leker med tanken på att fortsätta på skräckhistorien i större skala och en ny miljö.

Spoilers nedan!Daniel Espinosas film utspelar sig ombord på den internationella rymdstationen, där besättningen bekantar sig med en ny livsorganism upptäckt på Mars. I takt med att ”Calvin” växer och blir smartare, blir det också tydligt att deras egna marsian inte har några vänliga avsikter. 

”Life” slutar med att en räddningspod kraschar ner i havet, och den onda varelsen har därmed nått Jorden. Vad hände sen? Det är bara upp till publiken att spekulera i.

Men författaren Rhett Reese tror att det plötsliga slutet öppnar upp för en fascinerande fortsättning:

- Bara det att han förmodligen kan reproducera sig, är en intressant idé (…) Och idén med brandväggar skulle kunna utforskas vidare på Jorden. De har nu misslyckats med att hålla Calvin kvar på stationen. Hur skulle Jorden reagera? Detta var såklart ett internationellt samarbete, så många länder hjälper till. Det gäller att hindra honom från att ta sig framåt, samtidigt som det kan bli fler Calvins. Det skriker intressant uppföljare, tycker vi. Om svenske regissören Daniel Espinosa fick bestämma, så räcker det gott med en film. Han berättar för Slashfilm att just det mörka slutet lockade honom:

- Det kommer ingen uppföljare. Den slutar så, som i ”Twilight Zone” eller ”The Night of the Living Dead”. Det var en fin tradition i amerikansk film på 1900-talet, en fantastisk twist. Nästan som ett ironiskt skämt om livet. Därför valde jag att lägga en poppig sång i slutet. 

Se också MovieZines egna intervju med Daniel Espinosa och Rebecca Ferguson om "Life"


Skulle ni vilja se en uppföljare till ”Life”? Vad tyckte ni om slutet? Kommentera nedan.
| 28 mars 2017 12:00 |