Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 februari 2020 | 20:30

5 nya tv-serier som du verkligen inte får missa under mars

För många nya serier och för lite tid att lägga på dem, brukar oftast innebära en nästan omöjlig ekvation - här listar vi 5 nya serier att hålla koll på.
Mars bjuder givetvis på en hel del både nya och återkommande tv-serier, men när streamingtjänster som Netflix på egen hand släpper över 40 nya originalproduktioner per månad är det inte helt lätt att vaska fram de nya guldkornen i vårt gyllene tv-landskap.
 
I den här artikeln har vi därför samlat ihop de fem mest lovande av de helt nya tv-serierna under mars - som alla förtjänar en chans under månaden.
 

"Breeders" - 3 mars (FX/HBO Nordic)

 
 
Martin Freeman ("Hobbit"-filmerna, "Sherlock") har själv varit med och skapat "Breeders", serien om en brittisk småbarnsfamilj som ger oss en av de mest brutalt ärliga tagningarna om hur det är att vara småbarnsförälder.
 
Jag hatar visserligen när folk säger "du kommer att förstå när du blir mamma/pappa" till någon som inte har barn, men efter att ha fått förhandstitta på "Breeders" så kan det nog vara så att du behöver ha minst en egen unge eller två för att verkligen uppskatta den här guldklimpen till serie.
 

"Noughts + Crosses" - 5 mars (BBC/HBO Nordic)

 
 
BBC:s och HBO:s har samproducerat den nya serien "Noughts + Crosses", baserad på första boken i den bästsäljande bokserien från Malorie Blackman. Vi får hänga med in i en alternativ värld där rasism har splittrat samhället och gjort att vita ("Noughts", underklass) och svarta ("Crosses", härskande överklass) lever helt segregerade, men i grunden finns det givetvis en förbjuden kärlekshistoria mellan de båda klasserna.
 

"Devs" - 6 mars (FX/HBO Nordic)

 
 
Regissören och författaren Alex Garland ("Ex Machina", "Annihilation") är äntligen här med sin första tv-serie, "Devs". I vanlig ordning bjuder filmskaparen på en komplicerad och spännande sci-fi-historia, som jag varken kan eller vill försöka mig på att förklara då det är bättre att få uppleva det med så lite förkunskap som möjligt. Garland har både skrivit och regisserat säsongens samtliga avsnitt - vilket egentligen är allt du behöver veta om du gillar sci-fi.
 

"The Plot Against America" - 17 mars (HBO Nordic)

 
 
Den legendariske tv-skaparen David Simon ("The Wire", "The Deuce", "Generation Kill") har återförenats med manusförfattaren Ed Burns, som han samarbetade med under skapandet "The Wire" och "Generation Kill", för en adaption av Philip Roth-boken "The Plot Against America".
 
Serien tar oss tillbaka till 1940 och låter oss se hur vår värld hade kunnat se ut om Franklin D. Roosevelt hade besegrats av antisemiten Charles Lindbergh i presidentvalet - med ett USA som inte gav sig in i andra världskriget, utan istället vände blicken mot sina egna judar.
 

"The Letter for the King" - 20 mars (Netflix)

 
 
"The Letter for the King" är den enda serien på listan som jag inte har fått förhandstitta på - men ibland får man helt enkelt leva lite på hoppet när en överraskade imponerande trailer dimper ned. Med vibbar av att vara en kombination av "1917" och "Game of Thrones" - fast framför allt riktad mot ungdomar - verkar det ändå som att Netflix har öppnat plånboken tillräckligt för att det här ska kunna bli något av en succé.
 

Läs också: Alex Garland berättar om sin kommande sci-fi-serie "Devs" hos FX

 
Vilka av de nya tv-serierna under mars ser du fram emot mest? Kommentera gärna nedan!

 

| 29 februari 2020 20:30 |