Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 februari 2018 | 14:00

Alex Garland berättar om sin kommande sci-fi-serie "Devs" hos FX

Förhoppningsvis kan inspelningarna dra igång redan om ett halvår.
I en (något sömnig) intervju med Collider har manusförfattaren och regissören Alex Garland för första gången avslöjat några detaljer kring sin kommande tv-serie hos kvalitetskanalen FX.
 
Garland slog igenom ordentligt redan i regidebuten med "Ex Machina", den spännade sci-fi-filmen med Alicia Vikander i huvudrollen. Inom kort är han också Netflix-aktuell med den nya filmen "Annihilation" med Natalie Portman.
 
 
För oss tv-frälsta är däremot faktumet att Garland pitchat en idé för en tv-serie i åtta delar för FX, och fått grönt ljus för projektet, det mest intressanta just nu.
 
I intervjuklippet nedan kan vi se en något ofokuserad Garland, som troligtvis precis svarat på otaliga "Annihilation"-frågor, klämma ur sig lite nyheter om den kommande serien.
 
För det första kommer den att heta "Devs" - som i förkortningen för "Developers". Den kommer att utspela sig i San Francisco och vara en sci-fi-serie om teknik - specifikt om vad som kan tänkas hända när väldigt, väldigt mycket data kan processas av något väldigt kraftfullt. Inte nog med det, om allt går enligt planerna kommer inspelningarna att kunna dra igång inom ett halvår!
  
 
Det var möjligtvis en sparsam förklaring av vad som kommas skall. Är det någon mer än jag som ändå är riktigt peppad på att se vad Garland kan göra med "Devs" hos FX? Kommentera gärna nedan!
| 21 februari 2018 14:00 |