Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 oktober 2017 | 18:00

5 biofilmer att se fram emot i oktober

Ryan Gosling jagar replikanter, Michael Fassbender spårar seriemördare och Reine Brynolfsson söker lite lugn och ro. Här är månadens mest lovande biopremiärer!
Höstkvällar och biobesök verkar gå hand i hand. Men glöm lyckliga slut. Månadens filmutbud är lika mörkt som oktobervädret, med skräck, thrillers och dystra framtidsvisioner. Vi har valt ut fem av de hetaste premiärerna framför oss.
 
 

Blade Runner 2049 - 5 oktober

 
Film noir mötte science fiction i Ridley Scotts "Blade Runner", och resultatet blev en stilbildande film som håller även efter 35 år. En uppföljare skulle i det här läget kännas väldigt överflödig om det inte vore för att Denis Villeneuve sitter i registolen. Kanadensaren bakom fantastiska sci-fi-dramat "Arrival" lär skapa biomagi med Ryan Gosling och Harrison Ford i huvudrollerna. Året är 2049 och Los Angeles våldsammare än någonsin.
 
 

Snömannen - 13 oktober

 
Vilket dream team! Tomas Alfredson ("Tinker Tailor Soldier Spy") filmar en roman av Jo Nesbo ("Huvudjägarna") med Michael Fassbender och Rebecca Ferguson i rollistan. Här serveras iskall nordic noir i lyxförpackning när Fassbender jagar en seriemördare som slår till på årets första snödag.
 
 

Korparna - 13 oktober

 
Det talas redan om Guldbagge-chanser för detta stillsamma drama från svenska landsbygden. Reine Brynolfsson spelar bonden Agne, som sliter och kämpar på gården. Snart är det dags för tonårssonen Klas att ta över, men Klas har just mött kärleken och har andra planer för sitt liv. De snygga vyerna och briljanta skådespelare fick vår recensent Jake Bolin att dela ut toppbetyg till "Korparna"!
 
 

Jigsaw - 27 oktober

 
Halloween innebär skräckfilm, och i år är en gammal favorit tillbaka. Visst har det gått tillräckligt länge för att få oss att glömma att "Saw"-filmerna egentligen sög? Här är det dags för nya djävulska mordfällor där spåren pekar mot Jigsaw - galningen som varit död ett tag.
 
 

Thor: Ragnarök - 27 oktober

 
Avengers hammarsvingande hjälte är tillbaka i sin tredje solofilm. Chris Hemsworth möter denna gång Cate Blanchett som hänsynslösa skurken Hela. Andra goa gubbar som återvänder är Loki och Hulken. Thor lär behöva all hjälp han kan få för att stoppa Asgards undergång.
 

Kolla in alla höstpremiärer i MovieZines kalender...

 
Vilken film ser du mest fram emot i oktober? Kommentera nedan.
| 1 oktober 2017 18:00 |