Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

2 juli 2016 | 15:00

5 biofilmer att se i juli

Vi tipsar om filmerna du inte bör missa.
Sommaren är traditionellt sett en rätt lugn biomånad i Sverige, men i år finns det faktiskt en del lovande att kolla in. Så om du känner för att gå på bio någon gång i veckan nu under årets varmaste månad så kan det vara värt att kolla in följande tips!

"The Purge: Election Year" - 6:e juli
Vi inleder med lite skräck. Den 6:e juli släpps den tredje filmen i "The Purge"-serien, och Variety skriver: "Man skulle kunna tro att konceptet skulle ha blivit urvattnat vid det här laget, men "Election Year", som känns som det sista kapitlet i en trilogi, är den bästa "Purge"-filmen hittills."

"Legenden om Tarzan" - 13:e juli
Klart vi ska stödja Alexander Skarsgård! Med en grym cast i form av Christoph Waltz, Margot Robbie och Samuel L. Jackson borde saker inte kunna gå alltför fel, och av det som visats på förhand verkar filmen mycket lovande. 

"Star Trek Beyond" - 20:e juli
Efter den svagare "Star Trek Into Darkness" krävs något extra för att gjuta liv i serien igen, och regissören Justin Lin säger sig ha tagit mer inspiration från TV-serien än tidigare filmer. Oavsett vilket lär "Star Trek Beyond" vara ett av sommarens stora popcorn-spektakel.

"Jason Bourne" - 27:e juli
För 14 år sedan revolutionerade regissören Doug Liman och Matt Damon hela actiongenren med "The Bourne Identity", och effekterna av den filmen märks av än idag. Nu är det dags för den femte filmen i serien, och med Paul Greengrass bakom kameran och Alicia Vikander framför den känns "Jason Bourne" som en sommarfilm man inte bör missa.

"The Lobster" - 29:e juli
En hyllad, och skruvad, dramakomedi får avsluta juli i form av "The Lobster". I en nära framtid skickas alla singlar till ett speciellt hotell, där de får 45 dagar på sig att hitta kärlek innan de får möta ett grymt öde. Med Colin Farrell och Rachel Weisz i huvudrollerna.

Övriga biopremiärer i juli: "Sommaren '71", "En vansinnig idé", "Ice Age 5: Scratattack", "Angry Indian Godesses", "Kollektivet", "SVJ - Stora vänliga jätten", "Freeheld", "Ghostbusters", "Mike and Dave Need Wedding Dates", "Min faster i Sarajevo", "Race".

Vad ser du på bio i juli? Kommentera nedan!
| 2 juli 2016 15:00 |