Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 juli 2021 | 15:00

25 lovande tv-premiärer avslutar årets heta sommar

"Nine Perfect Strangers", "What If...?" och sista säsongen av "The Walking Dead" dyker alla upp på ett eller annat håll under sommarens sista månad.
Efter en ganska blygsam tv-sommar, med några få undantag (som "Loki"), så börjar vi nu närma oss slutet... vilket lyckligtvis betyder att de mer intressanta tv-premiärerna börjar att hopa sig igen. 
 
Här nedan har jag först plockat ut tio helt nya tv-serier som kommer att få svensk premiär under augusti. I slutet av artikeln hittar du även ett gäng datum för femton återkommande produktioner (och några andra), som inte är i riktigt samma behov av att lyftats fram.
 

”Cruel Summer” - 6 augusti (Amazon Prime)

 
 
Efter att ha blivit Freeforms tittarmässigt mest populära tv-serie någonsin, så verkar mysteriet i ungdomsserien "Cruel Summer" onekligen ha lyckats nå ut till långt fler än man först hade förväntat sig. Handlingen utspelar sig på tre olika tidslinjer under 90-talet, när en av skolans mest populära tjejer plötsligt försvinner och en "nörd" praktiskt taget tar hennes plats. När en första förklaring till försvinnandet kommer i en av de senare tidslinjerna, så är det däremot nästan omöjligt att veta vem man kan lita på.
 

”Mr. Corman” - 6 augusti (Apple TV+)

 
 
Joseph Gordon-Levitt har både skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i den nya Apple Original-serien "Mr. Corman". Handlingen kretsar kring mellanstadieläraren Josh Corman, som nyligen trodde sig vara en lovande musiker och förlovad med sitt livs kärlek - men nu istället bor ihop med sin gamle high school-kompis Victor och försöker undvika en stundande depression.
 

”What If…?” - 11 augusti (Disney+)

 
 
Det har blivit dags att välkomna Jeffrey Wright till MCU som The Watcher, en karaktär som agerar vår berättare och guide under de tio fristående avsnitten av "What If...?". Varje avsnitt kommer att ta oss med till hur berättelserna vi har sett i MCU hittills, hade kunnat se ut om någon liten detalj hade förändrats... vad hade exempelvis hänt om Peggy Carter hade fått superserumet istället för Steve Rogers?
 

”Agatha Christies Hjerson” - 16 augusti (C More)

 
 
Johan Rheborg axlar huvudrollen som detektiven Sven Hjerson, en fiktiv karaktär som kommer direkt ur Agatha Christies värld av pusseldeckare. Serien kommer att vara uppdelad i åtta avsnitt, där varje mordfall spänner över två avsnitt. De fyra fallen kommer senare även att släppas som fyra långfilmer. 
 

”Nine Perfect Strangers” - 20 augusti (Amazon Prime Video)

 
 
"Nine Perfect Strangers" är en av månadens tveklöst mest stjärnpackade produktioner, med skådespelare som Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Bobby Cannavale, Regina Hall och Luke Evans. Handlingen utspelar sig på en hälsoresort där nio främlingar samlas för att må bättre... men allt är givetvis inte riktigt som det verkar. Miniserien är baserad på Liane Moriartys bok med samma namn och har adapterats av tv-skaparen David E. Kelley, som även skapade "Big Little Lies" baserat på en Moriarty-bok.
 

”The Chair” - 20 augusti (Netflix)

 
 
Sandra Oh spelar Dr. Ji-Yoon Kim, den första kvinnliga ordföranden för engelska-avdelningen vid det fiktiva univsersitetet Pembroke. Miniserien är skapad och skriven av skådespelerskan Amanda Peet och producerad av "Game of Thrones"-skaparna David Benioff och D.B. Weiss.
 

”Zebrarummet” - 22 augusti (Viaplay)

 
 
Henrik Schyfferts "Zebrarummet" ger oss en inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit - och hur långt folk är beredda att gå för att få vara en del av den innersta kretsen. Aliette Opheim, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Maxwell Vaz, Edvin Endre och Schyffert dyker upp i några av seriens roller.
 

”Monsters at Work” - 25 augusti (Disney+)

 
 
I stora delar av världen fick spinoff-serien "Monsters at Work" premiär redan under juli, men nu har det alltså slutligen blivit dags även för oss svenskar att få ta del av vad som hände efter händelserna i långfilmen "Monsters Inc" (2001). 
 

”Deg” - 30 augusti (SVT)

 
 
När Malous (Helena af Sandberg) perfekta fasad håller på att rämna så kan plötsligt en upphittad väska, med 47 miljoner kronor i, bli svaret på alla hennes problem. Genom att ta över ett bageri så börjar hon att tvätta pengarna...  men det finns givetvis fler som är ute efter rånbytet. Handlingen utspelar sig över åtta avsnitt och har även Bianca Kronlöf i en av seriens andra huvudroller.
 

”Only Murders in the Building” - 31 augusti (Disney+)

 
 
Hulu (Disney+ för vår del i Sverige) har lyckats värva komedi-legendarerna Steve Martin och Martin Short till sin nya komediserie "Only Murders in the Building". Handlingen kretsar kring tre främlingar, spelade av Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez, som alla delar samma passion för brottshistorier och plötsligt själva blir inblandade i ett mordmysterium.
 

15 ytterligare tv-premiärer att hålla koll på under augusti:

 
Det är fortfarande oklart om den efterlängtade Stephen King-serien "Chapelwaite" hinner hitta en svensk distributör innan den amerikanska premiären.
 
Utöver de tio helt nya tv-serierna ovan, så har vi givetvis även ett gäng återkommande produktioner, några nya som inte har fått svensk distribution ännu (men borde) och slutligen några nya som har potential men inte tog sig in i toppen ovan. 
 
11 augusti: ”Stargirl” (säsong 2, HBO Nordic)
13 augusti: ”Modern Love” (säsong 2, Amazon Prime Video)
13 augusti: ”Star Trek: Lower Decks” (säsong 2, Amazon Prime Video)
16 augusti: ”Heels” (säsong 1, Starz)*
20 augusti: ”Truth Be Told” (säsong 2, Apple TV+)
22 augusti: ”The Walking Dead” (säsong 11, AMC)*
22 augusti: ”Chapelwaite” (säsong 1, Epix)*
24 augusti: ”Britannia” (säsong 3, HBO Nordic)
24 augusti: ”Young Rock” (säsong 1, Viaplay)
25 augusti: ”American Horror Story” (säsong 10, FX/Hulu)*
25 augusti: ”Clickbait” (säsong 1, Netflix)
25 augusti: ”Supergirl” (säsong 6, HBO Nordic)
25 augusti: ”Post Mortem: Ingen dör i Skarnes” (säsong 1, Netflix)
27 augusti: ”See” (säsong 2, Apple TV+)
29 augusti: ”Threesome” (säsong 1, Viaplay)
 
Det är i nuläget fortfarande oklart om serierna som har markerats med en "*" även kommer att släppas i Sverige på dessa datum, men det är i alla fall då de har premiär i USA.
 

Läs också: De 10 bästa nya tv-serierna från 2021 hittills

 
Vilka tv-premiärer i augusti har du sett fram emot mest? Kommentera gärna nedan!
| 31 juli 2021 15:00 |