Serie

Skribent

Patrik Jonsson

19 januari 2017 | 18:00

14 av fjolårets snyggaste tv-posters

Det var många av fjolårets seriedebutanter som imponerade, några av dem hade dessutom riktigt läckra posters!
Vi är allra redan en liten bit in på år 2017, men vi hinner ändå med en allra sista summering. Då vi redan har avverkat allt vad innehåll heter, tillägnar jag helt enkelt denna artikel åt fasaderna. Det kanske låter ytligt? Ja, men det är helt i sin ordning, för yta är ju just vad det ska handla om!

Här ska nämligen fokusen läggas på affischer och posters. Detta gäller alltså (nästan) enbart serier som hade premiär år 2016. Låt bilderna tala!

"The Crown" (Netflix)




Vad kan man säga om denna, enkel och stilren? Ibland behöver det inte vara mer invecklat än så.

"Preacher" (AMC)




Precis som med postern till "The Crown" är även denna mycket enkel och stilren. En av många posters till "Preacher", men just den här blev helt rätt.

"The OA" (Netflix)




En lite smått kryptisk poster till en minst lika kryptisk serie. Passande var ordet.

"Outsiders" (WGN America)




Bergen, skogarna, klipporna; vildmarken. Detta är också den större delen av skådeplatsen i "Outsiders", och postern representerar detta väl. Snygg med lite 70/80-talsfeeling.

"The Exorcist" (Fox)




Ännu en TV-serieversion av en gammal skräckklassiker föddes i höstas. Jag var väl inte så där jätteimpad, men postern gillade jag verkligen. Alltid något!

"Luke Cage" (Netflix)




Postern till "Luke Cage" är exakt så comic book-artad man kan förvänta sig, vilket med andra ord betyder både passande och talande.

"Mad Dogs" (Amazon)




Amazon igen, med en minst lika snygg poster som den förra och dessutom en minst lika bra serie. Tyvärr blidde det bara en säsong för "Mad Dogs".

"Westworld" (HBO)




En av fjolårets största satsningar var onekligen den futuristiska serien "Westworld". Sci/fi och västern kombinerat, och jag tycker postern skvallrar om innehållet rätt bra. HBO släppte många olika posters till "Westworld", men jag föll dock slutligen för denna.

"Vinyl" (HBO)




Mer HBO och denna gång med en ännu snyggare poster. Precis som fallet med "Westworld" valde HBO att släppa en mängd olika posters till "Vinyl", och den här tyckte jag var den allra snyggaste och mest talande. Synd och skam att serien lades ned...

"Falling Water" (USA Network)




Serien itself är minst lika kryptisk som postern, men tyvärr föll produktionen igenom i en del andra aspekter. Postern, hur som helst, är riktigt snygg.
 

"Channel Zero" (Syfy)




Jag personligen brukar inte vara mycket för Syfy:s produktioner, men jag måste erkänna att jag ofta gillar deras posters. Postern till "Channel Zero" är inget undantag, grymt häftig.

"Van Helsing" (Syfy)




Som sagt, Syfy är duktiga på posters, "Van Helsing" är ännu ett bevis. Synd bara att serierna är långt ifrån lika bra.

"Stranger Things" (Netflix)




80-talet ringde...Alltså den här postern är så snygg. Nu var jag visserligen inte så begeistrad över själva serien som många andra, den var bra, men postern var magisk. Det finns fler snygga posters till denna så googla gärna upp dem.

"Penny Dreadful" (Showtime)




Nu sa jag ju att listan endast skulle gälla serier signerade år 2016, NÄSTAN. Jag tycker nämligen att postern till den tredje tillika sista säsongen av Penny Dreadful var så pass snygg och uppfinningsrik att jag är tvungen att ta med den också. Lätt 2016 års absolut läckraste tv-poster!

Där var det slut på ögongodiset, men det finns säkerligen mer där ute. Vilken eller vilka tv-posters från det gångna året tycker ni själva var de allra snyggaste eller mest passande? Kom gärna med fler förslag. Ifall ni vill framhäva även återkommande seriers posters är det fritt fram!
| 19 januari 2017 18:00 |