Film

Skribent

Agnes Holmgren

23 december 2019 | 09:00

10 streamingtips för hela familjen under julledigheten

Har ni svårt att hitta rätt film i bruset? Vi listar 10 stycken streamingtips för hela familjen under julledigheten.
Ni kanske har haft en lång dag i skidbacken eller på ett äventyrsbad, och är helt slut efter all aktivering. Det enda ni vill göra är att samla hela familjen i soffan med en varm kopp choklad och se snön falla utanför fönstret under tiden ni ser på en mysig film tillsammans. Då uppstår problemet att ni aldrig hittar eller kan komma överens om en film ni alla kan se.
 
Men vi har lösningen på ert problem! Här är 10 stycken streamingtips som passar hela familjen. 10 tips som passar både vuxna och barn i alla åldrar. Vem vet, kanske hittar du till och med en ny favoritfilm?
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Dumbo (finns att streama på Viaplay)

 
I Disneys nyinspelning av filmen “Dumbo” får vi möta den före detta cirkusstjärnan Holt Farrier som återvänder till Maximilian "Max" Medicis cirkus efter att ha tjänstgjort i första världskriget. Han har med sig sina barn Milly och Joe. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt som elefantskötare till den nyfödda elefanten Dumbo, som används till åtlöje på cirkusen för hans överdimensionerade öron. När Milly och Joe upptäcker att Dumbo kan flyga får de genast besök av en entreprenör som vill göra Dumbo till en stor stjärna.
 
Regissören Tim Burton lyckas varje gång med att få de allra minsta ting till att bli magiska. En magnifik film som kommer skrapa fram den där “wow”-känslan hos hela familjen.    
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

A Dog's Way Home (finns att streama på Viaplay)

 
Lucas och hans flickvän Olivia hittar en hundvalp på en byggarbetsplats tillsammans med massa kattungar. Lucas förälskar sig i valpen och han bestämmer att ta med sig valpen hem till han och hans mamma, där han döper valpen till Bella. I området Denver där Lucas bor har de förbjudit hundrasen pitbull då de tros vara farliga. Bella som ser ut som en pitbullblandning riskerar att bli tagen av hundpolisen men Lucas och hans mamma bestämmer sig istället för att flytta. De lämnar kvar Bella hemma och ger sig av för att hitta ett nytt hem i ett annat område. Bella som inte förstår att Lucas kommer komma tillbaka ger sig ut på ett 60 mils långt äventyr för att hitta honom.

Vem kan motstå en film med valpar och hundar? Inte jag i alla fall. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva Bellas resa tillbaka till hennes husse.  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Tjuren Ferdinand (finns att streama på Viaplay)

 
Många av oss känner igen tjuren Ferdinand från kortfilmen som visas varje år i Kalle Ankas jul. Den godhjärtade tjuren Ferdinand växer upp på en gård bland andra tjurar. Tjurarnas mål är att växa och bli stora för att bli utvalda till tjurfäktning, men inte för Ferdinand. Ferdinand är en livsnjutare som hellre vill sitta under sin ek och lukta på blommorna. Även fast han får mycket påtryckningar från de andra tjurarna väljer Ferdinand att sitta kvar under eken.

Budskapet i filmen är att man inte behöver vara som alla andra för att passa in. "Tjuren Ferdinand" visar också den själ djuren faktiskt har och hur vissa av oss människor inte bryr sig om det. En fin och rolig familjefilm med ett bra budskap.  
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

The Greatest Showman (finns att streama på Viaplay)

 
Filmen är baserad på P.T. Barnums idé om en cirkusshow byggd på människor med ett annorlunda utseende. Barnum (Hugh Jackman) växer upp som ett fattigt gatubarn och får kämpa hela sitt vuxna liv för att bevisa att han är framgångsrik. Det blir stora skriverier om Barums cirkusshow och den skapar minst sagt uppror. Trots det tycker många att det är en fantastisk show som får alla stadens utbölingar att passa in.

Det är en färgrik, musikalisk resa till cirkusens begynnelse, och jag kan med handen på hjärtat skriva att de är den bästa musikalfilm jag sett. Den är underhållande från början till slut.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Aladdin (på Viaplay från 27 december)

 
Aladdin är en välvillig gatupojke som med hjälp av sin apa Abu stjäl mat för att inte svälta. Jafar som är sultanens ondskefulla rådgivare letar efter en magisk lampa som kan hjälpa honom att ta över tronen som sultan. När Aladdin en dag blir arresterad för stöld lurar Jafar Aladdin till att hjälpa honom med att hitta den magiska lampan i en grottan. Det går inte som planerat och grottan faller ihop med Aladdin och Abu inuti.

Med hjälp av den flygande mattan och en ande bjuder Aladdin på ett spännande och romantiskt äventyr. Disneys “Aladdin” är en nyinspelning från den tecknade filmen vid samma namn.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Paddington 1 & 2 (finns att streama på C More)

 
I första filmen får vi se hur Paddington reser till London för att skaffa sig ett nytt hem och ett jobb. Han kommer under resan träffa den härliga familjen Brown som tar björnen under sina vingar. Men storstadslivet blir inte riktigt som Paddington tänkt sig. 
 
I den andra filmen fortsätter Paddingtons storstadsliv i London. Som vanligt går planerna inte som de ska för björnen och han hamnar i fängelse för ett brott han inte begått. Familjen Brown gör allt de kan får att försöka hitta den faktiska tjuven under tiden Paddington bekantar sig med brottslingar i fängelset. 
 
Ni kommer inte bli besvikna på den smörgås- och marmeladtokige björnen Paddington då han bjuder oss på fartfyllda äventyr och skrattfest. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Wonder (finns att streama på Netflix)

 
Historien om pojken August “Auggie” Pullman som föddes med ett deformerat ansikte och har spenderat nästan hela sin barndom på sjukhus, och i operationssalar. Efter en lyckad operation är det dags för Auggie att börja i femteklass på en skola, han har tidigare blivit hemskolad av sin mamma Isabel (Julia Roberts).

Det är en film som signalerar budskapet om att vara snälla mot varandra och behandla andra som du själv vill bli behandlad. Man ska aldrig döma eller behandla någon illa utifrån ens utseende. En lärorik film både för vuxna och barn. Det är en av mina favorit-familjefilmer som jag själv kommer visa för mina framtida barn så att de kan förstå värdigheten av att vara snäll gentemot andra.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Jumanji: Welcome to the Jungle (finns att streama på Netflix)

 
Fyra tonåringar med helt olika liv sitter av en kvarsittning tillsammans när de upptäcker ett gammalt tv-spel. Det de inte vet är att de kommer att sugas in i spelets djungel och formateras till den avatar de valt. För att komma ut behöver de klara av spelets alla nivåer innan de blir game over och blir fast där för alltid. De fyra tonåringarna är vanligtvis helt inkompatibla med varandra men nu måste de tillsammans samarbeta för att lyckas ta sig ut ur spelet. Ett roligt och livfullt äventyr, där dynamiken mellan skådespelarna är enastående.

Filmen innehåller samma koncept som i den första Jumanji-filmen med Robin Williams, men de är ändå två helt olika äentyr. Uppföljaren, "Jumanji: The Next Level", går på bio just nu.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Croodarna (finns att streama på Netflix)

 
I denna filmen får vi möta stenåldersfamiljen Crood. De är världens första familj som tvingas lämna sin grotta och ge sig ut på ett historiskt äventyr för att hitta ett nytt hem. Då ingen av de har lämnat grottan tidigare kommer de upptäcka en helt ny värld med unika varelser och enastående landskap. En film som hela familjen kommer finna lärorik och humoristisk. Det kommer även en uppföljare till filmen under 2020, “Croodarna 2”.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 

Smallfoot (finns att streama på Netflix)

 
I denna animerade vinterfilm får vi möta Migo som är en yeti. Migo och hans familj bor i en liten by som ligger högt upp på ett berg i Himalaya. De har gömt byn så att ingen annan än de själva ska kunna hitta den. Migo drömmer om att ta över sin pappas roll som byns gongringare, en roll som kräver att man väcker byn varje morgon genom att slå sitt huvud i en gonggong. Men Migos liv vänds upp och ned när han en dag får möta en människa som han kallar för “smallfoot”.

En fantastisk animation där två helt olika världar möts, och där historien det trott varit sann visar sig vara fiktiv.
 
Vad tittar ni på där hemma i jul? Kommentera gärna med fler tips nedan.
| 23 december 2019 09:00 |