Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

26 februari 2023 | 13:00

"Sharper" är den mest streamade filmen hos Apple TV+ just nu

MovieZine snackar med skådespelarna Sebastian Stan, Justice Smith och Briana Middleton om deras nya långfilm "Sharper", som gör allt för att lura tittarna.
Apple TV+ har haft en tendens att släppa den ena välgjorda tv-serien efter den andra under de senaste åren. Under den senaste veckan har däremot långfilmen "Sharper" hittat fram till streamingtjänstens prenumeranter. Och det här är en film som man som tittare tjänar på att veta så lite som möjligt om innan man börjar titta på den.
 
Ett faktum som möjligtvis är sant för alla filmer, men det är särskilt sant för "Sharper". Handlingen kretsar nämligen kring bedragare och desto mindre du vet om filmen på förhand, desto bättre kommer vändningarna i handlingen att tas emot. Jag rekommenderar därför att du håller dig undan både trailers och recensioner av filmen. Vetskapen om att Julianne Moore, John Lithgow, Sebastian Stan, Justice Smith och nykomlingen Briana Middleton ("The Tender Bar") är med bör räcka.
 
Inför premiären av filmen fick jag chansen att snacka med några av skådespelarna och även där fokuserade vi på ett helt spoilerfritt snack, där Sebastian exempelvis berättar om hur han själv blivit bedragen i New York och att Justice brukar ljuga om att han är Will Smiths son.
 
 
Sebastian Stan i "Sharper".
 
Med tanke på handlingen och alla vändningarna i filmen, så måste jag givetvis börja med att fråga om någon av er har råkat ut för en bedragare i verkligheten?
 
Sebastian: Jag har definitivt råkat ut för det en gång. 
 
Briana och Justice i kör: Oj, på riktigt? 
 
Sebastian: Ja, jag var mycket yngre då och jag gick omkring i New York när jag stötte emot någon och hans glasögon ramlat ner på marken. Och han tittade upp på mig och sade; "du har precis haft sönder mina glasögon". Jag var svarade något i stil med att "nej, jag gjorde inget fel här", men han stod på sig och svarade bara att "du måste betala mig för glasögonen!". 
 
- Och jag var, eller alltså han var mycket större. Så det spelade liksom in i det hela. Och jag sade att jag bara hade typ två tjugolappar [ungefär 400 kr] på mig just då. Men han sade direkt att "det får väl duga" och jag tänkte väl något i stil med "På riktigt? Okej, jag antar att det här är vad som händer". 
 
- Det var bara en av de sakerna som kan hända, du vet... han har förmodligen gjort samma grej flera gånger förut. Men New York är verkligen en "karaktär" i den här filmen. Det var så fantastiskt att få spela in den där, för det är så många olika människor som interagerar med varandra och den här typen av grejer är sånt som händer ute på gatan där.
 

"Det är sant, jag ljuger faktiskt om det ibland"

 
Justice Smith och Briana Middleton i "Sharper". 
 
Hur är ni själva som lögnare? Jag tänker att som skådespelare borde ni kunna vara rätt duktiga på det. Har ni lyckats pranka eller lura någon och fått njuta av att se reaktionen i ansiktet på ert offer när lögnen avslöjats?
 
Justice: Tittat rakt in i ögonen på dem efter att jag fullständigt förstört deras liv, haha! Nej, jag menar mig personligen... jag är ingen bra lögnare. Jag är en väldigt bra skådespelare, men jag är ingen bra lögnare.
 
Jag har hört att folk misstar dig för att vara Will Smiths son, så du kanske har lite potential att bygga en lögn kring det?
 
Justice: Åh, det är sant, jag ljuger faktiskt om det ibland. 
 
Briana: Gör du!?
 
Sebastian: [Skakar på huvudet och himlar med ögonen...]
 
Justice: Men alltså, det är bara för att... för att undvika ett besvärligt och obekvämt ögonblick. 
 
Briana: Ah, jag fattar.
 
Justice: För du vet om de verkligen säger något som "wow, din pappa är fantastisk". Då kommer jag att säga något i stil med att "ja, han är fantastisk!". För jag vill inte såra deras känslor. Jag vet inte, jag antar att jag bara vill att folk ska vara glada. Men, räknas det som att ljuga?
 
Briana: Ja...
 
Justice: [utbrister ett nervöst skratt, medan han gömmer ansiktet i händerna]
 
John Lithgow och Julianne Moore i "Sharper". 
 
Briana, hur var det för dig att hoppa in och jobba med det här gänget av erfarna skådespelare i "Sharper"? Kändes det speciellt?
 
Briana: Ja! Och jag måste helt enkelt få in lite fler filmer, jag får lägga på ett kol där helt enkelt. Jag ligger efter. Men nej, det var mer än en njutning och så overkligt. Jag fick tyvärr inte jobba direkt med John [Lithgow], men jag träffade honom en dag. Han kom upp på min första dag och gav mig några uppmuntrande ord, vilket var riktigt snällt av honom.
 
- Men att arbeta med alla; Sebastian, Justice och Julianne, det var en fröjd och jag lärde mig så många olika saker från var och en av dem. Jag känner mig verkligen privilegierad över att ha fått jobba med det här gänget...
 
Sebastian: Briana är fucking fantastisk, okej?
 
Briana: Haha!
 
Sebastian: Det var över, alltså rådde inte längre någon tvekan efter att vi filmade en scen på Times Square... och när man ser henne gå in på skärmen, sedan är det bara var över. Hon är här för att stanna. Så, du kommer att få intervjua henne resten av ditt liv nu.
 
 
"Sharper" finns tillgänglig hos Apple TV+. Men gör dig själv en tjänst och läs på så lite som möjligt och se för tusan inte trailern innan, om du vill få ut bästa möjliga upplevelse av filmen!
 
 
Kommer du att ge "Sharper" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 26 februari 2023 13:00 |