Serie

Skribent

Oskar Möller

22 januari 2023 | 12:30

Vårens seriepremiärer på Apple TV+

Apples streamingtjänst förstärker utbudet med flera nya serier som "Shrinking","Liason" och Extrapolations" samtidigt som favoriter som "Ted Lasso" återvänder med en ny säsong.
Det finns fler streamingtjänster än man kan räkna på handens fingrar och de slåss alla om vår uppmärksamhet. Vad kan de erbjuda som ingen annan har? Netflix har "Stranger Things", HBO Max "House of the Dragon", Prime Video har "The Boys" - och Apple TV+ har "Ted Lasso" - berättelsen om den optimistiske tränaren Ted .
 
Nu i vår släpper Apple TV+ ett antal nya originalserier på sin tjänst i hopp om att kläcka nästa stora hit som tar den serieslukande streamingpubliken med storm.
 
 

Vårens släpp i urval:

 
 

"Ted Lasso" säsong 3

Premiärdatum: våren 2023
 
Den charmiga dramakomediserien "Ted Lasso" blev en populär snackis hos tv-publiken.
 
Jason Sudeikis är tillbaka i rollen som den charmigt optimistiske Ted som vinner både footballturneringar och folk med sin charm och ett och annat kex.
 

“Truth Be Told” säsong tre

Premiärdatum: 20 januari 
 
Large e321004062f821116a3c77e8c8ba91d3 truth 20be 20told
 Skyldig eller inte? Aaron Paul spelade dömd förbrytare i första säsongen av serien.
 
Octavia Spencer axlar återigen huvudrollen som den grävande reporten, numera true criome-poddaren, Poppy Scoville som riskerar allt - till och med sitt eget liv - i jakten på sanning och rättvisa. I säsong tre fokuserar Poppy på ett nytt fall. Gabrielle Union spelar en frispråkig gymnasierektor som blir indragen i fallet
 

Swagger - säsong 2

Premiärdatum: Juni 2023
 
Large e321004062f821116a3c77e8c8ba91d3 swagger 20s2
Det hyllade sportdramat "Swagger" är tillbaka med en andra säsong.
 
Det hyllade och känslomässiga sportdramat från skaparen, showrunnern och regissören Reggie Rock Bythewood är tillbaka med en andra säsong i juni 2023. "Swagger” utforskar ungdomarnas värld i elitbasketklubbarna - och hur det är att växa upp i USA. I rollerna syns bland annat O'Shea Jackson Jr. och Isaiah Hill.
 

"Shrinking" - seriepremiär!

Premiärdatum: 27 januari 
Turn that frown upside down, Jason!
 
"Shrinking” med Jason Segel och Harrison Ford är en ny Apple Original-komediserie skapad av Bill Lawrence, Brett Goldstein och Segel. I ”Shrinking” börjar en sörjande terapeut (spelad av Segel) bryta mot reglerna och säger exakt vad han tycker till sina patienter- med tumult och förändringar i folks liv som följd.
 

“Dear Edward” - seriepremiär!

Premiärdatum: 3 februari 
 
Connie Britten i en livlig diskussion, på betryggande avstånd från snobbhotell och gummiklädda sexdemoner. 
 
”Dear Edward” är baserad på Ann Napolitanos bästsäljande roman med samma namn - en hjärtskärande berättelse om motståndskraft och mänsklighet. Serien skildrar historien om Edward (Colin O'Brien), en 12-årig pojke som ensam överlever en flygkrasch och förlorar hela sin familj. Medan Edward försöker ge mening åt, och förstå livet efter kraschen bildas oväntade vänskaper. Connie Britten (känd från bland annat "White Lotus" och "American Horror Story") spelar en av rollerna.
 

“Liaison”- seriepremiär!

Premiärdatum: 24 februari 
 
Det är späckat med intriger i den här thrillerserien med Eva Green och Vincent Cassel
 
“Liaison”, en fransk-brittisk produktion, är en ny thrillerserie i sex avsnitt med Vincent Cassel och Eva Green i huvudrollerna. Serien är en samtida thriller som utforskar hur misstag i vårt förflutna kan förstöra vår framtid. Action, spionage och politiska intriger utlovas.
 

"The Reluctant Traveler"- seriepremiär!

Premiärdatum: 24 februari 
 
 
Eugene Levy - känd för alla som Johnny Rose i "Schitts Creek". Levy är inte direkt någon äventyrlig Bear Grylls men besöker likväl några av världens vackraste och mest spännande platser i den här underhållande dokuserien. Levy upplever bland annat ljudbad på Maldiverna, ”ice floating” i Finland och krigar sig in i Costa Ricas djungel.
 

“Extrapolations” - seriepremiär!

Premiärdatum: 17 mars 
 
Klimatförändringar är inte att leka med i "Extrapolations" som har en stjärnspäckad rollista.
 
”Extrapolations” handlare om en nära framtid där effekterna av klimatförändringarna har blivit vår vardag. Serien består av åtta sammanvävda berättelser om kärlek, tro och familj och de livsavgörande val som mänskligheten ställs inför när planeten förändras i allt snabbare takt. Varje berättelse är unik men fokuserar på kampen för mänsklighetens överlevnad. Rollistan är stjärnspäckad med bland annat Meryl Streep, Edvard Norton och Marion Cotillard i olika avsnitt. Även GoT-kände Kit Harington är med på ett hörn.
 

“The Last Thing He Told Me” - seriepremiär!

Premiärdatum: 14 april 
 
Large e321004062f821116a3c77e8c8ba91d3 the 20last 20thing 20he 20told 20me
Han skulle bara ut med soporna... Jennifer Garner vill veta sanningen om makens försvinnande.
 
Jennifer Garner spelar huvudrollen och producerar den nya gripande serien ”The Last Thing He Told Me”, baserad på en bästsäljande bok av Laura Dave. Serien följer Hannah (Garner), en kvinna som tvingas skapa en relation med sin 16-åriga styvdotter Bailey (Angourie Rice) för att hitta sanningen bakom sin makes mystiska försvinnande. 
 

Jane - seriepremiär!

Premiärdatum: 14 april 
 
En serie för barn om att rädda utrotningshotade djur som blandar CGI och live action.
 
"Jane” är en tio avsnitt lång serie för barn inspirerad av Jane Goodalls livslånga arbete med schimpanser. Bakom serien står Emmybelönade J.J Johnson.  Jane (Ava Louise Murchison) är en nioårig miljöaktivist på uppdrag att rädda utrotningshotade djur. Med livfull fantasi och sina bästa vänner David (Mason Blomberg) och schimpansen Greybeard tar sig Jane ut på episka äventyr för att skydda vilda djur över hela världen. 
 
 

City on Fire - seriepremiär!

Premiärdatum: 12 maj 
 
Chase Sui Wonders och Wyatt Oleff - innan tragedin blir ett faktum
 
”City on Fire” är en dramaserie i åtta avsnitt inspirerad av den hyllade romanen av Garth Risk Hallberg. I serien blir en studentem Samantha skjuten i Central Park den fjärde juli 2003.  Under utredningen eftre hennes död framkommer det att hon är den avgörande kopplingen mellan en rad mystiska stadsbränder, musikscenen i staden och en rik fastighetsfamilj som slitits itu av de många hemligheter de bär på. Chase Sui Wonders spelar Samantha och Wyatt Oleff spelar Charlie, en vän till Samantha som försöker avslöja orsaken till hennes död.
 
Andra seriepremiärer i vär är komediserien "The Big Prize" skapad av Emmybelönade David West Read, säsong 2 av mordmysteriet "The After Party", "My Kind of Country" där Reese Witherspoon reser över USA för att hitta nästa countrystjärna och "Hello Tomorrow" - en dramakomedi med Billy Crudup i huvudrollen.
 
 

Läs även - Årets 49 filmpremiärer på Netflix

 
 
Vilken av vårens seriepremiärer på Apple TV+ är du mest taggad på?
| 22 januari 2023 12:30 |