Intervju

Skribent

Mats Karlsson

2 april 2012 | 22:01

Liebesman och Kebbell om "Wrath of the Titans"

Regissören Jonathan Liebesman och skådespelaren Toby Kebbell berättar om bioaktuella "Wrath of the Titans". MovieZine har träffat dem.

Förutom Sam Worthington träffade vi också regissören Jonathan Libesman och Toby Kebbell. Först ut är Jonathan Liebesman.

Du har några skräckfilmer i bagaget, men var inte det mer skrämmande att hoppa på ett projekt som Ray Harryhausen och givetvis Louis Leterrier har definierat?

- Mycket riktigt, det var skrämmande. Men jag fick jobba med en fantastisk rollbesättning och ett fantastiskt filmteam som är så erfarna och de finns alltid där för mig. Men visst är alla projekt man jobbar med är skrämmande på sitt eget speciella sätt.

Vad var svårast att få till i filmen?

- På något konstigt sätt var faktiskt specialeffekterna enklast att göra och det svåraste var dramabitarna, för det är det som ska få biobesökarna att bry sig om vad som händer i filmen. Det var helt klart den tuffaste utmaningen.

Vad tog du med dig från "Clash of the Titans" med ambitionen att förbättra det?

- Det jag gillade mest i Louis (Leterrier) film var actiondelarna och spektaklet. Han gjorde ett fantastiskt jobb att få till det och rollbesättningen han lyckades få med är sanslös. Det var främst de delarna jag ville få med till "Wrath of the Titans" och kunna utveckla dem ännu mer. Självklart ville vi också förbättra 3D-effekterna, för tyvärr bestämde de att det skulle göras om till 3D efter "Clash of the Titans". Den här gången fick vi möjligheten att göra filmen i 3D redan från början.

Ditt nästa project är "Ninja Turtle". Vad kommer din vinkel vara med den och kommer det bli en familjefilm eller en vuxnare variant?

- Vi håller fortfarande på och kollar på det, för att vara ärlig. Det är ännu för tidigt att yppa något om den, då vi är i inledningsfasen av manuset. Så tyvärr är det inte mycket jag kan säga om det.

När kommer ni börja spela in filmen?

- Inte än. Filmen kommer inte ut förrän julen 2013, så vi har inte kommit så långt i planeringen än.

Originalfilmen "Clash of the Titans" av regissören Desmond Davis och den legendariska stop-motion-gurun Ray Harryhausen är fortfarande en film många dagens filmmakare gärna inspireras av och refererar till. Vad tycker du själv om den?

- Jag tycker den är fantastisk med sin påhittighet och det finns gott om saker man verkligen vill behålla. All de fantasifyllda idéer som finns i filmen vill man bara utveckla och bli inspirerad av.

Hur var det samarbeta med Sam Worthington?

- Sam var toppen och väldigt enkel att jobba med. Vi är ungefär lika gamla och är uppväxta med samma typ av filmer. Han har bidragit med mycket passion till den här filmen. Han har lärt sig mycket från mästaren James Cameron och Sam är en väldigt underskattad skådespelare. Du borde se hans filmer han gjorde i Australien, han är fullkomligt briljant i dem.

Nästa intervju blev med Toby Kebbell som spelar gudasonen Agenor, Poseidons avkomma och med honom kom givetvis hans sinne för humor upp i diskussionen.

Du var definitivt den glada killen i gänget och bidrog med mycket humor i filmen. Var det din eller Jonathan Liebesmans idé?

- Storyn fanns i manuset som vi också följde, men ibland så slängde jag in egna repliker som inte fanns i manuset och jag är tacksam att de fungerade så bra. Men ibland slängde jag in repliker som tyvärr inte fungerade, så det var upp till regissören och avgöra vad som skulle vara med. Om jag skulle ta för mycket credit skulle jag ljuga. Jag hade också mycket hjälp av Sam, som uppmuntrade mig hela tiden.

Vi får aldrig se humor i historiska filmer och speciellt inte filmer om de gamla grekerna. Hur kommer det sig, tror du? Var det så enkelt att humorn inte var uppfunnen under antiken?

- När man ser till mytologin så är oftast den stora humoristiska behållningen hur man ser hur smarta de är och hur de bemästrar motståndarna, monster eller vad som helst de kämpar emot. Det är sådana saker som får mig att fnissa när jag läser mytologi. Min ambition var att göra det mer kul än den klassiska mytologin. Jag ville få det mer underhållande och kul.

Din nästa film är "The East" där du spelar emot min landsman Alexander Skarsgård. Hur långt har ni kommit där?

- Det är en fantastisk story av Brit Marling, en ung skådespelarska. Jag spelar en läkare som plågas av den felbehandling han ordinerade åt sin syster. Det handlar om en grupp anarkister, fritänkare som blir infiltrerade av en specialagent. Det var en underbar film vi spelade in i Lousiana med din fantastiske landsman, Alexander Skarsgård och Ellen Page. Jag är så exalterad att få se det färdiga resultatet och se hur det blev.

| 2 april 2012 22:01 |