EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

21 maj 2019 | 19:00

"Aladdin"-stjärnan Mena Massoud drömmer om superhjälteroll

MovieZines Lina Svensson mötte den charmige skådespelaren Mena Massoud, aktuell i Disneys ”Aladdin”.
90-talsfavoriten ”Aladdin” är tillbaka, nu med en spelfilm i Guy Ritchies regi. Will Smith är det stora affischnamnet i rollen som Anden, och i titelrollen ser vi nykomlingen Mena Massoud.
 
Massoud födes i Egypten och har växt upp i Kanada. Den 27-årige skådespelaren har tidigare bland annat lånat ut sin röst till spelet ”Watch Dogs 2” och synts i tv-serien ”Jack Ryan”. Med ”Aladdin” gör han sin första huvudroll, vilket med största sannolikhet bara är början på en spännande karriär.

MovieZines reporter Lina Svensson träffade Massoud i London, för prat om bland annat tatueringar, Disney-kärlek och att jobba med Will Smith.

Var du ett Disney-fan som barn?

- Jag var ett 90-talsbarn och Disney var såklart lika stort som det är nu. ”Aladdin” var den enda filmen som jag kunde relatera till. Jag växte upp med den här historien, och alla folksagor hemifrån, så absolut.
 
 
Hur var det för dig att jobba med Will Smith?

- Det var otroligt att jobba med Will Smith. En dröm som blev sann. Jag har växt upp med hans filmer och det var surrealistiskt. Vi spenderade mycket tid ihop i Jordanien. Vi filmade tidiga morgnar i öknen, det var magiskt.

Vilka utmaningar mötte du på vid inspelningen?

- Utmaningen var att sätta ihop alla element, sången och stuntsen, sången och dansen. Att kombinera olika saker gör det hela lite svårare.
 
 
Vad är drömprojektet, förutom ”Aladdin”?

- Jag skulle älska att komma in i superhjältevärlden. Att spela en hjälte eller en skurk vore coolt. Eller att få göra en biopic och gestalta en verklig person, det vore en utmaning som jag vill försöka mig på.

Vad söker du efter i en roll?

- När man är en skådespelare som kämpar i början så tar man de roller man får. Men ju mer man jobbar, desto mer kan man fokusera på karaktärerna, deras resa och vilka historier man vill berätta.

Se mer i intervjun nedan.
 
 
”Aladdin” får svensk biopremiär 22 maj.
| 21 maj 2019 19:00 |