Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2019 | 21:30

Will Smith om att spela Anden: "Vad Robin Williams gjorde var spektakulärt"

MovieZines reporter Lina Svensson mötte Will Smith under galapremiären av ”Aladdin” i London.
Röda mattan (som var blå till kvällens ära) fylldes snabbt upp av kändisar som ville kolla in Disneys nya storfilm. Men en superstjärna drog till sig allas blickar och kamerablixtar. Vi fick en pratstund med Will Smith inför galapremiären av ”Aladdin”, där han tar över den ikoniska rollen som Anden.

Det är svårt att tro att han fyllde 50 år i höstas, och skådespelaren själv berättar att han känner sig som 20:

- Det har varit ett av de bästa åren i mitt liv hittills. Jag jobbar mycket smartare istället för hårdare. Det har varit underbart kul att spela Anden i "Aladdin". Jag fick sjunga, dansa, rappa, göra actionscener, drama, komedi, specialeffekter… Allting som jag har lärt mig under mina senaste 30 år har jag fått användning av i den här filmen.
 
 
”Aladdin” bjuder på en del spektakulära musikalnummer, där mycket av den klassiska musiken vi minns från den animerade filmen återkommer i ny tappning.

- Jag har alltid älskat de storskaliga danssekvenser som finns i Bollywood-filmer. Du hittar inte såna filmer någon annanstans i världen. ”Aladdin” har en sekvens, ”Prins Ali”-scenen, som jag tror kommer göra Bollywood stolta!
 
 
När de första bilderna på Anden släpptes blev en del skeptiska. Är han för blå, för lite blå, eller för vältränad? Smith kommenterar på karaktärens utseende, och nämner också hur han valde att spela honom:

- Guy hade en specifik vision av hur Anden skulle se ut, med en enorm överkropp och smala ben. Någon som aldrig tränar benen. Det var den komiska versionen av honom.

- Vad Robin Williams tillförde rollen som Anden var spektakulärt. Jag ville fånga det men också krydda med något eget. Anden kan säga vad som helst och göra vad som helst. Han utstrålar galenskap, det var något som Robin Williams såg till. Jag ville hitta just det, med lite Fresh Prince-vibbar. Jag ville skapa något nostalgiskt men också nytt.
 
 
Fler intervjuer kring ”Aladdin” släpps inför biopremiären den 22 maj.
| 10 maj 2019 21:30 |