Intervju

Skribent

MovieZine

5 februari 2022 | 15:00

5 snabba frågor till Theoz

MovieZine tar tempen på Melodifestivalen-aktuella artister. Turen har kommit till Theodor "Theoz" Haraldsson, som hoppas på fler filmroller vid sidan av musiken.
16-årige dansaren och artisten Theoz (egentligen Theodor Haraldsson) upptäcktes på Tiktok och deltar ikväll för första gången i Melodifestivalen. Egentligen har han medverkat en gång förut, då han shufflade på en led-skärm bakom Samir & Viktor i deras bidrag 2018. Med sin svenska låt "Som du vill" hoppas nu Theoz att sprida glädje och energi.

Din låt heter ”Som du vill”, berätta lite om den.

- Det är en väldigt glad upptempo-låt. Hela numret sprider mycket glädje och ger bra energi. Jag är väldigt stolt över numret och även låten, den är väldigt bra. Jag hoppas fler kommer tycka samma sak. Det blir mycket dans också!

Har du växt upp med Melodifestivalen? Vem är bäst genom tiderna?

- Jo, jag har alltid kollat på Melodifestivalen varje år. Och det är klart, man har alltid haft en dröm om att få vara med. Så det ska bli skitkul att äntligen få uppleva den drömmen! Den jag kommer ihåg bäst och som är min favorit är Måns Zelmerlöw, ”Heroes”. Och han vann ju också...
 
 
För något år sen debuterade du även som skådespelare i filmen ”Rymdresan” med Robert Gustafsson. Hur var den upplevelsen för dig?

- Det var lite annorlunda. Jag hade inte gjort något liknande innan. Det var det första jag gjorde som skådespelare men jag tyckte det var skitkul. Allt spelades in med bara greenscreen, så det var också speciellt. Kul att få se resultatet sen. Det var väldigt intensivt men också väldigt roligt. Jag hade lätt velat göra det igen! Men det är musik och dans som jag känner mig mest trygg i. Jag älskar att uppträda.
 
Har du någon favoritfilm, kanske just med dans och musik i fokus?

- Jag vet faktiskt inte om jag har en favorit? Men jag älskar att kolla på film och älskar att kolla på serier. Jag gillar allt möjligt. Det blir mycket Netflixserier just nu. Favoritserien är ”La Casa de Papel”. Jag har sett om den flera gånger också (skratt). Annars älskar jag Harry Potter-filmerna. De är klockrena.
 

Theoz utlovar mycket dans i kvällens bidrag "Som du vill". Foto: SVT
 
Jag måste fråga dig som är expert: hur gör man för att bli stor på TikTok?

- Det var ganska längesen jag började med det. Men jag var bara mig själv och la upp videos som jag själv tyckte om. Jag bara la ut en massa videos där jag dansade, och fick en massa följare. Så: var dig själv, och bara fortsätt och skit i vad folk säger. Kör din grej.
| 5 februari 2022 15:00 |