Tobey Maguire

Skådespelare 27 Juni 1975 Santa Monica, California, USA

Biografi

Tobias Vincent "Tobey" Maguire är en amerikansk filmproducent och skådespelare, född 27 juni 1975 i Santa Monica Kalifornien.

Maguire är bland annat känd för Spiderman-trilogin och Ciderhusreglerna.

Maguires föräldrar skildes när han var liten. Tillsammans med modern flyttade han runt ofta och bodde under uppväxten i bland annat Kalifornien, Oregon och Washington. Han hoppade av skolan efter nionde klass för att satsa helhjärtat på karriären som skådespelare. Magiure hade från början tänk bli kock men valde att satsa på skådespeleriet istället. Till en början blev det bara reklamfilmer, men senare fick han allt större roller i TV-serier och filmer. Hans första långfilmsroll var i filmen En främling i familjen. 

Maguire följde upp med framgångarna The Ice Storm och Välkommen till Pleasantville från. 1999 följde rollen som Homer Wells i Lasse Hallströms filmatisering av John Irvings roman Ciderhusreglerna.

Senare har han bland annat gjort sig känd för Spiderman-trilogin 2002-2007. 2003 följde han upp den första Spiderman-filmen med huvudrollen i Seabiscuit.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
David Brent
Nej, han är mycket bra i det mesta tycker jag :)
Danne
Där har du allt fel. En skådis som förstöra filmerna han medverkar i. Den enda filmen som han är bra i är The Ica Storm.
David Brent
Riktigt bra skådis som oftast väljer riktigt bra och intressanta filmer att medverka i där han ständigt utvecklas. The Ice Storm, Wonder Boys, Seabiscuit, Ciderhouse Rules, Brothers m.fl. är alla bevis på detta.
Visa fler (12)