Ice Storm (1997)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Baserat på en roman av Rick Moody. Året är 1973 och familjerna Carver och Hoods lever ett typiskt förortsliv i New Canaan. Men bakom deras newage-filosofi och polyestermode ligger ett djupt missnöje. En av männen har en affär med den andra familjens fru och hans tonårsdotter försöker förföra båda grannpojkarna. När ett snöoväder drar fram och hela staden blir isolerad inträffar en tragedi som tvingar familjerna att omvärdera sina liv.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Eric Kurzydlo
Haha, märkte nu att jag skrev synonymer här under (uppbyggnad och struktur), jag skyller på att jag var nyvaken :)
Eric Kurzydlo
Suverän film med en oklanderlig dramaturgi. Ang Lee tar god tid på sig att bygga upp karaktärerna samtidigt som han utvecklar storyn på ett intressant men också mystiskt sätt. Filmen påminner lite om American Beauty, framförallt strukturen och uppbyggnaden tycker jag. Kevin Kline är helt fantastisk.
Ljusbus
Riktigt bra film!

Var inte alls imponerad i början, tänkte visst den är välgjord men vad mer, liksom. Men den hade en speciell sorts atmosfär, en sorts känsla av "impending doom" som intensifierades under filmens hela speltid och som kulminerade morgonen efter stormen. Som en iskall filt som någon sakta drog över en. Det höjde filmen för mig. Tillsammans med fint foto, skådespeleri och regi gör det att filmen landar på en 4:a.
Visa fler (8)

Veckans populära filmer

Visa fler