Nicole Kidman

Skådespelare 20 Juni 1967 Honolulu, Hawaii, USA

Biografi

Nicole Mary Kidman är en australisk skådespelerska, född 20 juni 1967 i Honolulu, Hawaii.

Kidman föddes i Hawaii av australiensiska föräldrar som just då studerade och arbetade i USA. När hon var fyra år flyttade familjen tillbaka till Australien, där hon sedan växte upp. Hon tog balettlektioner när hon var tre år. Hon deltog 1983 som 15-åring i en musikvideo av Pat Wilson i låten "Bop Girl". Samma år medverkade hon i Disneys "Five Mile Creek" och "Vildmarksjul". Under 1980-talet medverkade Nicole i flera australiska TV-serier och filmer, inkluderande mini-serierna Vietnam och Bangkok Hilton. Hennes internationella genombrott kom med Lugnt vatten.

Efter Days of Thunder spelade hon Dustin Hoffmans gangsterbrud i Billy Bathgate. Därefter blev det ytterligare en film med Cruise i Drömmarnas horisont. Senare medverkade hon i ännu en film med maken, Eyes Wide Shut, Stanley Kubricks sista film. 1995 var hon med i Batman Forever och senare samma år kom Till varje pris, vilken hon fick bra kritik för. Hon vann en Golden Globe för sin rollprestation, men fick ingen Oscarsnominering.

Kidmans mest framgångsrika år var 2001, då hon Oscarsnominerades för Moulin Rouge! och rysaren The Others. Följande år belönades hon med en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll som Virginia Woolf i Timmarna.
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
vinterblod
Hon spelar ju alltid en tråkig, blek och stel bitch. 
Hon måste ju vara lika pretentiös i verkligheten som i sina roller. Tycker inte heller att hon är speciellt snygg. Nej, tummen ner.
Wugllabang
Varför var hon tvungen att medverka i den totalt urusla "Just go with it"... VARFÖR!? Min enorma respekt för henne sänktes avsevärt i och med det ruttna rollvalet. Men hon är ju fortfarande en ruggigt bra mångsidig aktris som briljerar i både "Eyes wide shut" och "Dogville". Gillar henne som fan och håller henne som en av de bättre kvinnliga skådespelarna.
Hollywood!
Jätteduktig skådespelerska som dessutom ser otroligt bra ut! Men hon ska vara blond det passar hon absolut bäst i.
Visa fler (6)