Jessica Chastain

Skådespelare 24 mars 1977 Sacramento, Kalifornien, USA

Biografi

Jessica Michelle Chastain, föddes den 24:e mars, 1977 i Sacramento, Kalifornien och är en amerikansk teater-, TV- och filmskådespelerska.

I början blev det gästroller för Jessica Chastain i olika TV-serier som "Cityakuten ", "Veronica Mars" och "Law & Order: Trial by Jury" innan hon gjorde sin långfilmsdebut 2008 i filmen "Jolene". År 2011 blev Chastains stora genombrottsår då hon medverkade i sju filmer som släpptes, varav två stycken blev Oscarnominerade - "The Tree of Life" och "Niceville (The Help)". Hennes roll som Celia Foote i "Niceville" gav henne en Oscarsnominering såväl som en Golden Globe och en BAFTA Award för Bästa kvinnliga biroll.

Året därpå blev hon återigen nominerad till en Oscar, BAFTA, Screen Actors Guild och vann en Golden Globe för sin roll som Maya i den militära thrillern "Zero Dark Thirty", om jakten på Usama bin Ladin.

2013 så medverkade hon i den Andrés Muschietti-regisserade skräckfilmen "Mama". Samma år medverkade hon även i det Oscar Wilde-skrivna dramat "Salomé", plus det romantiska dramat "The Disappearance of Eleanor Rigby" - en film som är uppdelad i tre episoder fram tills 2014. Under 2014 medverkade hon även i den amerikanska versionen av August Strindberg-pjäsen "Miss Julie", samt i Christopher Nolans  rymdepos "Interstellar".

2022 blev det så dags för Chastain att kamma hem en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, för rollen i "The Eyes of Tammy Faye".

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler