Serie

Skribent

Anders Eklöf

20 augusti 2022 | 13:00

Zombiespelet "Days Gone" blir film med "Outlander"-stjärna

Studion siktar på att "Outlander"-stjärnan Sam Heughan ska spela huvudrollen i zombieäventyret.
De senaste åren har Sony och Playstation Productions satsat hårt på att filmatisera sina populära spelserier, som den framgångsrika "Uncharted"-filmen (drog in cirka 400 miljoner dollar) och kommande adaptioner av "Horizon Zero Dawn", "The Last of Us" och "God of War".
 
Nu avslöjar sajten Deadline att även spelet "Days Gone" från 2019 ska få en film, som skrivs av manusförfattaren bakom  "X-Men: First Class", Sheldon Turner.
 
 
Spelet utspelar sig i nordvästra Nordamerika där vi följer motorcykelknutten Deacon St. John, som måste överleva i en postapokalyptisk värld i jakt på sin försvunna fästmö. Enligt rapporten ska filmen vara en "kärleksballad till motorcykelfilmer, då hojen är Deacons enda transportmedel – hans häst i en modern western".
 
 
Producenterna för filmen siktar även på att "Outlander"-stjärnan Sam Heughan ska spela Deacon St. John, som vi också sett i filmer som "The Spy Who Dumped Me", "Bloodshot" och den kommande "Everest" (som Sheldon Turner skrivit).
 
När "Days Gone" släpptes gav vi det betyget 4 av 5, skrev att det "lyckas sticka ut i zombiegenren" och att det "bjuder på en makalös resa genom ett postapokalyptiskt inferno". Sedan dess har spelet även hunnit släppas till PC.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Sam Heughan som Jamie Fraser i tv-serien "Outlander"
 
Andra produktioner som Playstation Productions har på gång är en "Twisted Metal"-serie med Will Arnett och Anthony Mackie, en "Gran Turismo"-serie av Neill Blomkamp och en filmatisering av "Ghost of Tsushima" av regissören bakom "John Wick: Chapter 4".
 
Vad tycker du om spelet "Days Gone"? Tror du att en film kan lyckas?
| 20 augusti 2022 13:00 |