Serie

Skribent

Anders Eklöf

17 februari 2022 | 10:09

"The Last of Us"-serien dröjer till 2023

Vi får vänta ett tag till innan vi får se Pedro Pascal och Bella Ramsey kämpa mot de infekterade i HBO-serien "The Last of Us".
En av de mest efterlängtade tv-serierna på HBO Max just nu är den kommande filmatiseringen av det populära Playstation-spelet "The Last of Us" från 2013.
 
I huvudrollerna ser vi Pedro Pascal ("The Mandalorian") och Bella Ramsey ("Game of Thrones") som Joel och Ellie, medan "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin och spelets regissör Neil Druckmann ligger bakom serien.
 
 
Förhoppningen har länge varit att "The Last of Us" ska ha premiär någon gång under 2022, men det verkar som att vi får vänta lite till. Casey Bloys från HBO säger nämligen till sajten Deadline att serien fortfarande filmas i Kanada och att den troligtvis har premiär under 2023.
 
- Jag har sett några tidiga avsnitt och jag är väldigt peppad. Craig Mazin är en fantastisk manusförfattare och regissör. Det jag sett ser fantastiskt ut, så jag är exalterad, men det blir inte under 2022, säger hon.
 
"The Last of Us" utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen raserats efter att ett dödligt svampvirus gjort en stor del av mänskligheten till hungriga zombier. Här träffar vi överlevaren Joel, som får i uppdrag att smuggla flickan Ellie genom USA. Det som bara börjar som ett jobb, utvecklas långsamt till en stark relation.
 
Kantemir Balagov ("Beanpole") regisserar pilotavsnittet, medan svensk-iranska Ali Abbasi som gjort den Oscarsnominerade filmen "Gräns" ligger bakom ett avsnitt. 
 
Det har även pratats om att "The Last of Us" kan bli en av de dyraste tv-serierna någonsin, med en "8-siffrig summa per avsnitt".
 
Ser du fram emot "The Last of Us" på HBO Max?
| 17 februari 2022 10:09 |