Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 juli 2021 | 10:35

"The Last of Us" kan bli en av de dyraste tv-serierna någonsin

Tv-serien baserad på spelet "The Last of Us" verkar bli en kostsam historia för HBO.
För ett tag sedan fick vi veta att inspelningen av den efterlängtade tv-versionen av det populära spelet "The Last of Us" har dragit igång. Nu har det kommit rapporter om att HBO-serien kan bli en kostsam historia för streamingtjänsten. 
 
I en intervju med den lokala nyhetssajten CTV News berättar nämligen ledaren för fackförbundet för filmarbetare IATSE 212, Damian Petti, att det är "det största projektet som filmas i Kanada för tillfället". 
 
Serien spelas för tillfället in i staden Fort McLeod i Alberta, där han menar att hundratals invånare blivit anställda för att arbeta med tv-serien. Petti fortsätter och säger att han inte kan bekräfta den officiella budgeten för serien, men att "projektet överstiger en 8-siffrig summa per avsnitt"
 
 
Det innebär att den första säsongen av "The Last of Us" (som blir tio avsnitt) kan bli dyrare än den sista säsongen av HBO-giganten "Game of Thrones", som kostade totalt 90 miljoner dollar att producera. 
 
Om det stämmer kan vi alltså förvänta oss en rejält påkostad tappning av det postapokalyptiska äventyret, om överlevaren Joel som ger sig ut på en oväntad resa över Amerika med den 14-åriga flickan Ellie efter att civilisationen fallit till följd av ett virusutbrott. Spelet "The Last of Us" skapades av Naughty Dog och släpptes 2013. 
 
Spelet har dock aldrig några stora slag eller överdrivet mycket scener som kräver snordyr datorgrafik som i "Game of Thrones", så frågan är vart alla pengar ska gå. En serie som dock blir ännu dyrare är den kommande "Lord of the Rings" på Amazon, som hamnar på rekordhöga 465 miljoner dollar
 
 
"The Last of Us" på HBO är planerad att bli färdiginspelad i juni 2022, så premiären sker troligtvis någon gång i slutet av nästa år. Serien görs av "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin och spelens regissör Neil Druckmann. I huvudrollerna ser vi Pedro Pascal ("The Mandalorian") och Bella Ramsey ("Game of Thrones"). 
 
Vad tror du om tv-serien? Hur påkostad behöver den egentligen vara? 
| 19 juli 2021 10:35 |