Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

2 november 2013 | 10:01

Zombiemästaren Romero avskyr "The Walking Dead"

Vem hade kunnat ana att filmregissören George A Romero skulle tycka så fruktansvärt illa om AMC:s hyllade zombieserie? Men det gör han.

"The Walking Dead" må raka in tittarsiffror och hyllningar men det gör inte zombiefilmernas anfader George A Romero till ett fan i alla fall. Tvärtom. Han menar att "The Walking Dead" knappt borde få kalla sig en zombieserie. Ouch.

"De frågade mig om jag ville göra några avsnitt av "The Walking Dead" men se det ville jag inte alls det", säger Romero i en intervju med The Big Issue, de hemlösas magasin i Storbritannien.

Han fortsätter:
"The Walking Dead" är bara en såpopera där en zombie dyker upp då och då. Jag, däremot, använde alltid zombien som symbol för satir eller politisk kritik, och det tycker jag sannerligen fattas här."

Romero ogillar också hur utvecklingen av zombier gått sedan hans banbrytande skräckis "Night of the Living Dead" såg dagens ljus 1968.

"Jag antar att man kan säga att Zack Snyder startade det hela med remaken av "Dawn of the Dead" - det här med snabba zombier, men det är ju inget mot hur de rör sig i "World War Z", herregud, de är ju som myrarméer!"

| 2 november 2013 10:01 |