Spel

Skribent

Anders Eklöf

16 augusti 2022 | 11:00

Weta Workshop gör ett nytt "Sagan om Ringen"-spel

VFX-studion Weta Workshop jobbar på "en ny spelupplevelse i Midgård" baserad på "Sagan om Ringen".
För nästan ett år sedan rapporterade vi om att spelmotorsutvecklaren Unity Software köper upp VFX-studion Weta Digital, som gjort visuella effekter till filmer som "Sagan om Ringen", "Avatar" och "Avengers: Endgame", för 1,6 miljarder dollar.
 
Nu är det klart att Take-Two Interactives utvecklingsstudio Private Division gör ett helt nytt spel baserat på "Sagan om Ringen", tillsammans med Weta Digitals speldivision, Weta Workshop.
 
 
- Varumärket "The Lord of the Rings" är hem för så många anmärkningdsvärda historier och inga är bättre utrustade än teamet på Weta Workshop för att skapa en distinkt ny spelupplevelse i Midgård, säger Michael Worosz, chef på Private Division.
 

En helt nytt äventyr i Midgård

 
Det nya spelet kretsar kring en helt ny berättelse i Midgård och ska bygga på böckerna snarare än filmerna. Spelet är tidigt i utvecklingen och har varken en titel eller ett lanseringsdatum, men det beräknas att det ska släppas någon gång under 2024.
 
- Det är ett privilegium att få skapa ett nytt spel som utspelar sig i Midgård, speciellt ett som skiljer sig så mycket från vad fans har spelat tidigare. Som fans själva är vi glada över att ni ska få utforska Midgård på ett sätt som aldrig har gjorts tidigare och få introducera nya fans till magin i "The Lord of the Rings", säger Amie Wolken, chef på Wata Workshop.
 
"Sagan om Ringen"-serien har fått något av ett uppvaknande den senaste tiden, med den påkostade tv-serien "Maktens Ringar" på Amazon Prime Video (premiär 2 september), spelen "Lord of the Rings: Gollum" (försenat) och "The Lord of the Rings: Return to Moria".
 
Vad hoppas du att spelet handlar om?
| 16 augusti 2022 11:00 |