Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 juni 2022 | 10:30

Nytt "Sagan om Ringen"-spel återvänder till Moria

Följ med Gimli på ett spännande äventyr i de ikoniska gruvorna i Moria, i spelet "The Lord of the Rings: Return to Moria".
Det är mycket Tolkien på tapeten just nu, med den nya tv-serien "Sagan om ringen: Maktens ringar" som har premiär senare i höst. 
 
Under evenemanget Epic Games Summer Showcase fick vi se en första glimt av ett nytt spel som utspelar sig i universumet, som heter "The Lord of the Rings: Return to Moria". Spelet är exklusivt till PC och kommer någon gång under våren 2023.
 
 
Spelet är utvecklat av Free Range Games och är ett så kallat "survival crafting"-spel som utspelar sig under den fjärde tidsåldern, efter händelserna i filmerna. Här är det upp till dvärgarna att återvända till Moria för att återta och återställa sitt hemland. 
 
- Vi är otroligt glada över att dvärgarna ska få återvända till Khazad-dûm! Tack vare våra vänner på North Beach Games och Free Range Games kommer vi att dyka djupt ner i Dimmiga bergen tillsammans, vid den här tiden nästa år. Vi hoppas verkligen att du vill vara med, säger Fredrica Drotos, marknadsföringschef för franchisen.
 
 
I spelet kallas du till Dimmiga bergen av ingen mindre än Gimli, där du får ta kontroll över en grupp dvärgar som ska återta Moria. Här kan man samarbeta med andra spelare för att överleva, tillverka, bygga och utforska de ikoniska gruvorna.
 
- Vi på Free Range Games är stolta över att äntligen få avslöja "The Lord of the Rings: Return to Moria". J.R.R. Tolkien och alla hans skapelser ligger nära och varmt om hjärtat. Det här projektet ger en fantastisk möjlighet att skapa nya upplevelser från en av de största berättelserna som någonsin berättats. Vi häller mycket passion i spelet för att ge spelarna en oförglömlig upplevelse, säger Chris Scholz, chef på studion.
 
 
"The Lord of the Rings: Return to Moria" kommer till PC under våren 2023 och är exklusivt på Epic Game Store.
 
Förutom det kommer även ett annat "Sagan om Ringen"-spel i höst, kallat "The Lord of the Rings: Gollum" där vi får styra den ohyggliga varelsen innan händelserna i filmerna.
 
Vilket är det bästa spelet baserat på "Sagan om Ringen"?
| 11 juni 2022 10:30 |