Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 maj 2022 | 21:55

Spelet "The Lord of the Rings: Gollum" släpps i höst

I höst är det inte bara premiär för den efterlängtade tv-serien "Sagan om Ringen: Maktens Ringar", utan även spelet "Lord of the Rings: Gollum".
Det var ett tag sedan vi fick höra något nytt om spelet "The Lord of the Rings: Gollum", där vi får följa den mörka varelsen från Tolkiens fantasyböcker och "Sagan om Ringen"-filmerna.
 
Nu meddelar dock utvecklarna Daedalic Entertainment, efter flera förseningar, att spelet äntligen har en planerad lansering den 1 september i höst.
 
 
Det är en dag före premiären av tv-serien "Sagan om Ringen: Maktens ringar" på Amazon Prime, vilket är oerhört passande.
 
Spelet utspelar sig före händelserna i filmerna och böckerna, efter att hobbiten Sméagol fått tag i den magiska ringen och förvandlats till Gollum. Spelet har inget med Peter Jacksons filmer att göra, utan är en helt fristående berättelse.
 
– Vi koncentrerar oss på karaktären av Gollum och berättar hans historia innan vi lär oss om vad som händer med honom i böckerna. Vi letar efter sätt att berätta berättelser som inte har visats i filmerna. Vi berättar historien om en karaktär vi känner till, men upprepar inte det du redan vet, sa Daedalics vd Carsten Ficthelmann till PC Gamer
 
 
Spelet fokuserar mer på smygande än strider och du kommer få göra val utifrån Gollums delade personlighet.
 
"The Lord of the Rings: Gollum" släpps alltså till konsoler och PC den 1 september. Versionen till Nintendo Switch dröjer dock till ett okänt datum.
 
 
Vad tror du om det här spelet?
| 24 maj 2022 21:55 |