Klipp

Skribent

MovieZine

28 februari 2016 | 19:00

Video: faran med att försöka kopiera "Deadpool"-modellen

Hollywood kör sin vanliga taktik, men kommer det att lyckas?
När en film på något sätt framgångsrikt bryter ny mark i Hollywood brukar alltid precis samma situation uppstå. Oavsett hur unika förutsättningarna var för det specifika filmprojektet så kommer det oundvikligen en drös filmer som försöker återskapa samma mirakulösa modell. På pappret är det ett smart drag finansiellt, men är det verkligen så enkelt?

Det senaste exemplet på det här är Tim Millers och Ryan Reynolds kärleksbarn "Deadpool", en barnförbjuden film som först sågs som väldigt riskfylld men som sedan blev en massiv succé. Det lär nu därför komma ett gäng filmer som siktar på samma sak, och vi har redan fått veta att "Wolverine 3" får R-rating och att det även kommer en sådan version av "Batman v Superman: Dawn of Justice" på bluray. Cirkusen är igång.

Man kan ju dock känna att båda dessa projekt som nämns ovan kan passa bra i barnförbjuden skrud, men lite försiktighet kring allt det här vore bra. Att "Deadpool" blev en succé behöver inte betyda att det nu helt plötsligt finns en enorm marknad för den typen av film. Kolla in när Youtube-användaren Mr. Sunday Movies resonerar kring allt detta i klippet nedan: 


Vad tror ni, kommer "Deadpool" leda till positiva förändringar i Hollywood eller mest negativa? 
| 28 februari 2016 19:00 |