Film

Skribent

Thomas Linnaeus

1 april 2023 | 08:00

Vem ska spela Superman? Vi lät en AI avgöra och resultatet blev groteskt

Chatroboten Chat-GPT har tagit fram fem olika skådespelare som (enligt den) skulle passa utmärkt för rollen som utomjordingen Clark Kent/Stålmannen.
Häromveckan rapporterade vi att castingen dröjer för nya "Superman"-filmen. James Gunn och kompani har fortfarande inte bestämt sig för vilken skådespelare som ska ta sig an Stålmannens mantel i kommande “Superman Legacy”. Därför har vi låtet en AI spåna fritt om den kommande castingen. Resultatet? Det blev inte riktigt som vi tänkt oss.
 

Timothée Chalamet

 
"Här har vi en blivande stjärna i Hollywood, känd för sin imponerande skådespelarbredd och förmåga att spela komplexa, nyanserade karaktärer. Han har visat att han klarar av dramatiska roller i filmer som "Call Me by Your Name" och "Little Women", och skulle kunna ge en fräsch tolkning av karaktären Superman, med djup och sårbarhet till den ikoniska hjälten".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
"Call Me by Your Name"-skådisen till vänster och AI:ns hiskeliga version till höger.
 

Asa Butterfield

 
"En talangfull ung skådespelare som har gjort avtryck i branschen i flera år, det är Asa Butterfield. Han har visat sin förmåga att spela introspektiva, eftertänksamma karaktärer i filmer som "Hugo" och "The Space Between Us", vilket skulle passa för karaktären Clark Kent. Butterfield skulle kunna ge en jordnära, emotionell prestation av Superman, vilket gör honom mer relaterbar och mänsklig".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Ser du vem som är Asa Butterfield och vem som är mardrömsmaterial?
 

Noah Centineo

 
"Centineo är en karismatisk skådespelare som har gjort sig ett namn inom romantisk komedi-genren, med huvudroller i filmer som "To All the Boys I've Loved Before" och "The Perfect Date". Han har utseendet och charmen för att spela Superman, och skulle kunna ge en ungdomlig energi till rollen, vilket gör honom mer relaterbar till en yngre publik".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Noah Centineo ser ut att ha samma fysik som Stålmannen i serietidningarna, men har han rätt utstrålning?
 

Rami Malek

 
"En annan erfaren skådespelare känd för sina förvandlande prestationer i filmer som "Bohemian Rhapsody" och "Mr. Robot". Han har bredden och intensiteten för att spela Superman, vilket ger karaktären en ny nivå av komplexitet och djup. Malek skulle kunna göra Superman mer av en outsider och utforska karaktärens kamp för att hitta sin plats i världen".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
En lite mindre Stålmannen, med en härlig spänstig svart dräckt - är Rami Malek rätt man för jobbet?
 

Taron Egerton

 
"Här har vi en mångsidig skådespelare som har visat sin förmåga att ta itu med ett brett spektrum av roller, från actionfyllda blockbusters som "Kingsman" till dramatiska filmer som "Rocketman". Han har fysiken och karisman för att spela Superman, vilket gör karaktären mer dynamisk och spännande. Egerton skulle kunna ge en ny tolkning av karaktären, vilket gör honom mer relaterbar och tillgänglig för moderna publik".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Sist men inte minst - Taron Egerton - vad sjutton har hänt med hans ögon?
 
Vem är det egentligen som passar som nya Superman? Gör Chat-GPT ett bättre jobb än rollsättarna i Hollywood? Vi uppskattar i vilket fall att AI:n kan motivera varför den tänker som den gör.
 
Vilken skådespelare hade du valt som ersättare till Henry Cavill?
| 1 april 2023 08:00 |