Film

Skribent

MovieZine

2 april 2015 | 15:00

Veckans streaming: Rymdresenärer och gentlemen

Påskhelgen bjuder på rymdresor med Christopher Nolan, en 70-talsdoftande stockholmsthriller av Mikael Marcimain och, för den som vågar, en av förra årets bästa skräckfilmer.
Här är senaste veckans höjdpunkter på streamingtjänsterna.

Interstellar (Plejmo)

Christopher Nolans rymdepos ”Interstellar” VOD-debuterar med en, som alltid nuförtiden, strålande Matthew McConaughey i huvudrollen. McConaughey spelar en före detta pilot som rekryteras av NASA för att resa långt ut i världsrymden för att försöka hitta en ny beboelig planet åt mänskligheten, då jorden nästintill gett upp. Hisnande äventyr för både ögon och hjärna väntar.

Gentlemen (SF Anytime, Plejmo)

Mikael Marcimain skildrar imponerande 70-talets Stockholm då vi får följa den unge författaren Klas Östergren, här spelad av David Fukamachi Regnfors, som dras in i en värld av otrohetsaffärer, mutor och spionage då han lär känna den excentriske Henry Morgan, spelad av David Dencik. Välspelat och atmosfäriskt.

The Babadook (Plejmo, Triart)

För dig som är sugen på en klassisk rysare finns Jennifer Kents mycket välgjorda ”The Babadook”. Essie Davis storspelar i huvudrollen som plågad mamma till en besvärlig son, vars tillvaro kompliceras ytterligare då den hårresande Herr Babadook kommer på besök.

Isabelle (Viaplay)

17-åriga Isabelle (Marine Vacth) börjar, efter att ha förlorat sin oskuld, att prostituera sig och vi får här följa hennes resa genom fyra årstider. Filmen är regisserad av Francois Ozon och tävlade om Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes.


Omtalade ”The Place Beyond the Pines” gör Netflix-debut. Ryan Gosling, Eva Mendes och Bradley Cooper spelar rollerna i Derek Cianfrances film som handlar om hur våld förs från generation till generation i två familjer.


Remake av klassikern ”The Thomas Crown Affair” med Steve McQueen i huvudrollen, här med Pierce Brosnan i titelrollen som gentlemannatjuv jagad av Rene Russos utredare.  Regisserad av John McTiernan, känd för Die Hard, bjuds vi här på en underhållande och lättsam historia om påhittiga kupper, konst och komplicerad kärlek.

MörktBlåNästanSvart (Draken Film)

Filmen berättar om en spansk ung man tyngd av problem. Hans pappa får en stroke och kräver omhändertagande, hans bror sitter i fängelse, och han sliter hårt som städare för att få ekonomin att gå ihop. Stundtals tragikomiskt, och har genom sitt kollage av karaktärer och historier liknats vid en spansk ”Magnolia”.
| 2 april 2015 15:00 |