Isabelle 2013

Drama
Frankrike
95 MIN
Franska
Isabelle poster

Synopsis

Efter att ha förlorat sin oskuld under en semester, börjar 17-åriga Isabelle att jobba som prostituerad. En av klienter hon träffar är den äldre George.
Ditt betyg
3.1 av 27 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Jeune et jolie (Young & Beautiful)
Biopremiär
8 augusti 2014
DVD-premiär
2 maj 2016
Språk
Franska
Land
Frankrike
Distributör
TriArt Film
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Victoria Machmudov

18 oktober 2013 | 12:01

Utnött om sexköp

London Film Festival 2013 - Oavsett om det är en flipp eller flopp som fransosen Francois Ozon levererar så har han en stående inbjudan till den årliga Cannes-festivalen. Nu senast tävlade han om Guldpalmen med vampiga "Jeune et jolie" som dammar av de teman Luis Buñuel presenterade i "Belle de Jour - Dagfjärilen" för 46 år sedan.

En naken torso ligger i ett par skrynkliga lakan. Efter att 17-åriga Isabelle (Marine Vacth) förlorat oskulden börjar hon sälja sin kropp. Kontakten med kunderna hålls via sms. Läpparna målas rött, klackarna dras på och buntarna med sedlar göms i underklädeslådan.

Under fyra stycken årstider som skiljs av med en Francoise Hardy-låt får vi följa Isabelles sexuella resa men utan någon förklaring till vad som driver henne till att frivilligt prostituera sig själv. Hon kommer från en trygg medelklassfamilj utan behov av extrainkomster.

"Jeune et jolie" är ett praktexempel på hora/madonna-komplexet och grundar sig lite i ett "Män är från Mars, kvinnor är från Venus"-tänk. Det är en utnött sexköpshistoria men Ozon ("8 kvinnor", "Swimming Pool", "Bakom stängda dörrar") gör i alla fall en ansats i att visa hur internet bidragit till att underlätta verksamheten.

| 18 oktober 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Isabelle