Film

Skribent

Robert Lange

19 april 2011 | 17:52

Veckans skräcknytt v.16

Manus till remaken av Sam Raimis "Evil Dead" är färdigt, regissören Paco Plaza slår upp en officiell bakom kulisserna-blogg till kommande "[REC]: Genesis" och det ryktas om en japansk anime-version av Dario Argentos "Suspiria"!

Manus till "Evil Dead"-remake färdigt

Vi har nu ganska länge vetat om att en "Evil Dead"-remake är i görningen. Enligt Horrormovies.ca har regissören till originalfilmen - Sam Raimi - under en längre tid diskuterat saken med en av sina bröder, skådespelaren och regissören Ted Raimi.

De bestämde sig för en tid sedan att tillsammans slå sig ned och skriva manus till filmen och i slutet på förra veckan bekräftade skådespelaren Bruce Campbell (Evil Dead) att manus till "Evil Dead"-remaken är färdigt!

Dock kan vi få vänta ett bra tag innan vi får se remaken - så här sa Campbell till Horrormovies.ca:

- Vad kommer att hända? Vem vet? Just nu har alla av oss andra jobb på gång . Det finns inte mycket att säga. Men remaken kommer att bli grym, det har ni mitt ord på.

"Seru" - "found footage"-skräck från Malaysia

Skräckfilmsgenren har exploderat över Malaysia och nya skräckfilmer görs nästan varje vecka rapporterar Dreadcentral. Det senaste de har att bjuda på är den kommande skräckisen "Seru".

"Seru" regisseras av den malaysiske regissören Woo Ming Jin och filmen är regissörens allra första steg in i skräckfilmsvärlden. "Seru" handlar om ett gäng ungdomar som börjar utforska mystisk magi och vidskepelser som är kända på den malaysiska landsbygden.

De har med sig sina kameror och filmar alla hemskheter som sker - och det är vad vi kommer att få se.

"Seru" har premiär den 28 april på Malaysia.

"Suspiria" blir anime - rykte eller sanning?

Tydligen är det inte bara David Gordon Green som har lagt vantarna på Dario Argentos "Suspiria". Enligt Twitchfilm och Horrormovies.ca utvecklar den japanska animestudion "Gonzo" en animerad version av Argentos skräckklassiker. 

Det är dock oklart om det bara är ett rykte - Gonzo meddelade redan 2006 att de skulle ta sig an uppgiften och sedan dess har inget nytt hörts från deras sida.  Dario Argento själv har inte uttalat sig om saken. Det råder även oklarhet om det rör sig om en anime version av "Suspiria" eller en animerad TV-serie baserad på filmen.

Det känns som att mycket talar för att detta är ett rykte men samtidigt offentliggjordes detaljer om teamet som skulle göra projektet till verklighet ungefär samtidigt som nyheten om anime-versionen av "Suspiria" kom:

Regissör: Yoshimasa Hiraike, Manus: Kazuho Hyodo, Toshirou Ishidou, Karaktärdesign: Nariko Enomoto.

Så vad tror ni - rykte eller sanning?

"Bakom kulisserna" -blogg till "REC 3: Genesis"

För er som är nyfikna på de kommande uppföljarna i den spanska skräcksuccén "[REC]" har jag rysligt goda nyheter!

Regissören Paco Plaza har slagit upp en officiell blogg där han kommer att ta oss med bakom kulisserna under inspelningen av "[REC]: Genesis", den tredje och näst sista delen i den spanska skräckserien!

Än så länge finns det inte speciellt mycket material uppladdat på bloggen, förutom ett kort första "bakom kulisserna" -klipp med Paco Plaza. Men förhoppningsvis är mer spännande material att vänta inom kort!

Här kan ni ta er en första titt på "[REC]:Genesis bloggen"

Paramount Insurge sätter premiärdatum för "The Devil Inside"!

Paramount Insurge - en "mikrobudgetdivision" inom filmjätten Paramount Pictures med fokus på att producera lågbudgetskräck - har nu satt ett premiärdatum för sin kommande skräckis "The Devil Inside", rapporterar Dreadcentral.

"The Devil Inside" regisseras av William Brent Bell ("Stay Alive") och handlar om ett ämne som vi vid det här laget kan utan och innan efter att ha sett filmer som "The Last Exorcism", och "The Rite".

Synopsis: Under hela sitt liv trodde Isabella Torelli att hennes mor begick tre brutala mord för att hon var psykiskt sjuk. Snart får Isabella dock veta att morden hennes mor begick ägde rum under en exorcism och hon ger sig ut för att ta reda på sanningen. Tillsammans med sitt filmteam som hela tiden dokumenterar hennes upplevelser dras Isabella snart in i en rad icke auktoriserade exorcismer.

| 19 april 2011 17:52 |