Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 februari 2017 | 17:00

Uma Thurman ångrar att hon tackade nej till ”Sagan om Ringen”

”Ett av de sämsta beslut jag någonsin har tagit.”
Skådespelerskan Uma Thurman som Eowyn i ”Sagan om Ringen”-trilogin? Det var nära att bli verklighet. Tyvärr valde Thurman att tacka nej - och gissa om hon ångrar sig nu. 

När rollen som Eowyn erbjöds henne var hon nybliven mamma, och Uma Thurman ville ogärna spendera flera långa inspelningsmånader på Nya Zeeland. Men idag hade hon valt annorlunda:

- Jag ser det som ett av de värsta besluten någonsin. Men jag hade just fött mitt första barn, och jag vet inte... Jag ville stanna hemma, berättade hon i Stephen Colberts talkshow i veckan. 



Peter Jacksons ”Sagan om Ringen”-trilogi hör nu till några av de mest framgångsrika filmerna någonsin. Miranda Otto fick som bekant spela Eowyn, en av de få kvinnliga rollerna i sagan. 

Uma Thurman fick kort därefter svinga svärd som The Bride i Quentin Tarantinos ”Kill Bill”, och de flesta filmälskare håller nog med om att hon tackade ja till rätt roll. 

Hon är långt ifrån ensam att missa ett gästspel i Tolkiens Midgård. Som vi tidigare skrivit var David Bowie påtänkt för rollen som Gandalf, och Nicolas Cage nobbade rollen som Aragorn.
| 22 februari 2017 17:00 |