Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

30 september 2015 | 15:00

Därför tackade Nicolas Cage nej till "Sagan om Ringen"

Ett av hans livs största misstag, eller?
Nic Cage har spelat ikoniska roller, men också ikoniskt dåliga roller. Från "Farväl Las Vegas" till "Lord of War" till "The Wicker Man" erbjuder hans CV en vild mix av succéer och floppar men hans karriär hade kunnat se mycket annorlunda ut om han tackat ja till ett erbjudande han fick för nästan 20 år sedan. Han blev nämligen erbjuden rollen som Aragorn i Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-filmer. Varför tog han inte rollen då? Cage svarar så här på frågan i en intervju med Newsweek:

- Det hände massa olika saker i mitt liv just då som förhindrade mig från att kunna resa iväg och vara borta hemifrån i tre år.

Han fortsätter:

- Jag har inget jag riktigt ångrar. Jag tycker att ånger är ett slöseri med tid. Jag försöker att alltid gå framåt istället för att tänka på det som varit eller filmer som kunde ha blivit av för mig. Det fanns definitivt filmer som antagligen hade varit väldigt bra för min karriär om mitt liv hade tillåtit mig att göra dem när jag blev erbjuden dem.

Cage har några speciella exempel på sådana filmer:

- "Sagan om Ringen". Den trilogin. Eller "The Matrix". Men saken med de filmerna är att jag nu kan se dem som en i publiken istället. Jag kollar nämligen inte på mina egna filmer, så jag kan genuint njuta av de där filmerna istället, speciellt av "Sagan om Ringen".

Large 7baa415b5bab74d8f67d27518916089e 1mi3cao

Tror du att Nicolas Cage hade kunnat göra Aragorn rättvisa?
| 30 september 2015 15:00 |