trailer

Skribent

Anders Eklöf

28 april 2023 | 22:00

Tv-serien "Twisted Metal" med Anthony Mackie ser väldigt skruvad ut

Trailerpremiär! Den Playstation-baserade tv-serien med Anthony Mackie i huvudrollen har premiär den 27 juli.
En av de många filmatiseringarna av Playstation-spel som är på gång är en tv-serie baserad på gång är "Twisted Metal", som handlar om galningar som krigar med vapenutrustade bilar i en postapokalyptisk värld,
 
Vi vet sedan tidigare att "Deadpool"- och "Zombieland"-manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick ligger bakom serien och att Marvel-skådisen Anthony Macke ("The Falcon and the Winter Soldier") spelar huvudrollen. Den skrivs dessutom av "Cobra Kai"-författaren Michael Jonathan Smith.
 
Nu har en första trailern dykt upp för serien, där vi får se hans karaktär John Doe köra runt med en bil med maskingevär, samt en första glimt av den ikoniska clownen Sweet Tooth (spelad av Will Arnett, känd från "Arrested Development", "Bojack Horseman").
 
 
"Twisted Metal" handlar om att John måste frakta ett mystiskt paket över den postapokalyptiska ödemarken, med ett löfte om ett bättre liv. Med hjälp av en skjutglad biltjuv möter de galna plundrare med vansinniga fordon, som till exempel Sweet Tooth med sin pimpade glassbil. 
 
Serien kommer ha halvtimmeslånga avsnitt och har premiär på streamingtjänsten Peacock i USA den 27 juli. Tjänsten finns inte i Sverige, men tv-serier från den har dykt upp på allt från HBO Max till Amazon Prime Video, så i dagsläget vet vi inte vart den hamnar här. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det första "Twisted Metal"-spelet kom till Playstation 1995, medan det senaste kom till Playstation 3 år 2012. I och med att det kommer en tv-serie, finns det även rykte om att ett nytt spel är på väg.
 
Än så länge har vi fått filmatiseringar av Playstation-spel som filmen "Uncharted" med Tom Holland och den oerhört framgångsrika (och riktigt bra!) tv-serien "The Last of Us" på HBO Max. Andra som är på gång är bland annat en "God of War"-serie på Amazon Prime Video och en "Horizon"-serie på Netflix.
 
Vad tycker du om trailern? Har du spelat "Twisted Metal"?
| 28 april 2023 22:00 |