Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 december 2019 | 18:30

Lär känna barnskådespelerskorna i nya "Ture Sventon"

MovieZine träffade skådespelerskorna Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez under premiären av "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet".
TV4 och C More har satsat stort på underhållning för hela familjen i den nya äventyrsserien "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet". Här på MovieZine lyckades serien till och med knipa full pott i vår recension, som släpptes i samband med seriens premiär på C More. 
 
Vi har även träffat Robert Gustafsson, som spelar huvudrollen som den ikoniske karaktären Ture Sventon, både under inspelningarna och i samband med att serien premiärvisades i en fullsatt biosalong i Norrköping (där delar av serien är inspelad). 
 
Men det råder ingen tvekan om att Ture Sventon hade fått svårt att klara av att lösa sitt senaste fall om det inte hade varit för hjälpen från karaktärerna Siv och Gittan, spelade av barnskådespelerskorna Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez. Under premiärvisningen i Norrköping passade vi därför givetvis på att få till ett samtal även med de två energifulla skådespelerskorna, som sannolikt har två fina karriärer i branschen framför sig.
 
Melina Lindskog Pascalidou, Robert Gustafsson och Cornelia Riddez på premiären av "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" i Norrköping. Foto: Stefan Blomberg
 
Hur kändes det att se sig själv på bioduken tillsammans med alla människor i salongen? Inte den mest normala känslan gissar jag...
 
M: Nej, det är det verkligen inte. Men man blir ju så glad...
 
C: ... det är mäktigt...
 
M: ... precis! Det är så mäktigt och coolt på något vis. Speciellt att vi är dem enda barnen, nästan i alla fall, som har så stora roller. Vi är verkligen så tacksamma för det!
 
C: Verkligen! Sen när man ser sig själv på skärmen så minns man ju tillbaka till inspelningarna vad som hände just den där dagen när just den scenen spelades in. 
 
M: Haha, ja vi satt och viskade under hela visningen: "åh, kommer du ihåg det där, det där och det där!". Det är så fina minnen!
 
Är det många scener som blivit bortklippta, eller verkar det som att det mesta har kommit med?
 
C: Nej, jag kan inte komma ihåg att vi spelade in något annat än det som kom med i dem här två första avsnitten i alla fall! Så det mesta verkar ha kommit med.
 
M: Det hade nog varit lite kul att få se sina bloopers, för det var vissa gånger när vi verkligen inte kunde sluta skratta åt olika saker i scenerna, att jag till exempel inte kunde säga "flepp" när vi skulle spela in den scenen.
 
C: Ja! Det hade varit så kul att få se.
 
 
Vi får hålla tummarna för att C More och TV4 släpper det vartefter då! Eftersom våra läsare nog inte känner till er så bra sedan tidigare så tänkte jag att vi kunde köra några snabba frågor där ni får säga det första ni kommer att tänka på?
 
M: Ja, vad kul! 
C: Kör igång, vi är redo!
 
Vilken film eller serie såg ni senast?
 
M: "Wonder Woman"!
C: Den senaste serien jag såg var med min pappa, vi såg "Vår tid är nu".
 
När är det okej att börja julpynta?
 
M: Jag börjar ställa fram tomtar och lyssnar på julmusik redan i oktober, men det andra pyntet får åka fram den första decemberhelgen.
 
C: Jag är beroende av julen. Så jag började fixa mina första julklappar redan i somras... men julgranen får man väl tyvärr vänta med tills i början av december så den inte börjar stå och ruttna. 
 
Man kan ju gå igenom flera julgranar annars, om du vill börja med granen redan på sommaren?
 
C: Haha, ja det har du ju rätt i!
 
Robert [Gustafsson] har berättat att han var tvungen att äta 123 semlor under inspelningarna av "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet". Hur många blev det för er?
 
C: Jag gillar inte semlor så jag har faktiskt inte ätit en enda...
 
M: Jag hade ganska många scener där jag behövde äta semlor och i början tyckte jag att det var gott och superhärligt. Men det blev lite väl mycket efter ett tag, jag minns inte exakt hur många men typ.. 28 stycken kanske!
 
 
Julmusik, eller inte julmusik?
 
M: JULMUSIK!! [börjar sjunga på "Last Christmas"]
C: Haha, jag kan inte göra annat än att hålla med. Jag älskar julmusik!
 
Vem är Sveriges roligaste komiker just nu?
 
C: Jag har verkligen superdålig koll på sånt, men jag säger Robert... för han får mig alltid att skratta!
 
M: Jag håller med!
 
Träning eller chipspåse?
 
C: Jag älskar att träna!
M: Jag älskar att dansa!
 
Men älskar ni det mer än chips?
 
M: Nu gör du det jättesvårt för mig...
C: Ja, jag säger ja...
M: ... va!?
C: Ja?
M: Men alltså, lyssna nu. Jag älskar att dansa, jag skulle kunna göra det när som helst. Men jag sitter ju ännu hellre framför en film och äter hundra chipspåsar med Cola. Fast det är nästan omöjligt att välja mellan dem!
 
 
Vad är ni mest stolta över just nu?
 
M: Det här är så pinsamt... men det är väl att vi äntligen är klara med den här serien och att jag har fått vara med i den! Det är stort!
 
C: Jag är också jättestolt över att ha fått vara med i "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" och framför allt att man klarade alla auditions. Det var flera stycken och den sista var tillsammans med Robert. Det har varit magiskt!
 
Eftersom ni verkar ha gillat upplevelsen så pass mycket så gissar jag att ni är sugna på att få fortsätta skådespela mer i framtiden? 
 
C: Ja, verkligen! Det vill jag absolut göra. 
 
M: Jag med! Jag har en liten roll i en serie med Fares Fares som kommer framöver också, men jag får inte prata mer om den än... men jag vill jättegärna få fortsätta skådespela. Supergärna med just Cornelia igen också!
 
 
Hela den första säsongen finns nu att se på C More. Det första avsnittet får premiär ikväll, klockan 20.00, på TV4 och TV4 Play. Den första säsongen består av totalt 6 avsnitt.
 

Läs också: Robert Gustafsson: "Ture Sventon är som en sexåring i mina ögon"

 
Har du hunnit ge den första säsongen av "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" ännu? Kommentera gärna nedan!
| 21 december 2019 18:30 |