Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet 2019

Äventyr Familj
Sverige
45 MIN
Svenska
Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet poster

Synopsis

Den legendariske detektiven Ture Sventon har inte löst ett fall på tjugo år när hans gamla ärkefiende Vessla plötsligt flyr från fängelset. Ture misstänker att Vessla har en hemlig plan, med koppling till den mystiska Bermudatriangeln. Ture tar med sig grannbarnen Siv och Gittan på en svindlande resa.
Ditt betyg
3.3 av 18 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet
Seriepremiär
1 december 2019
Digitalpremiär
6 december 2019
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
6
Avsnittslängd
Språk
Svenska
Land
Sverige
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
Titel saknas
2019-12-06
02
Titel saknas
2019-12-08
03
Titel saknas
2019-12-13
04
Titel saknas
2019-12-15
05
Titel saknas
2019-12-20
06
Titel saknas
2019-12-22

Recensent

EliSophie Andrée

2 december 2019 | 07:00

Robert Gustafsson som träffsäker Ture Sventon i episkt äventyr

Robert Gustafsson spelar rollen han föddes till att spela med bravur och ett äventyr utan dess like tar sig form. Det är spännande, roligt och kommer förmodligen locka storpublik.
Privatdetektiven Ture Sventon, skapad av Åke Holmberg, vaknar till liv i den första tv-serieadaptionen. Böckerna släpptes mellan 1948 och 1973, och det är dags för dagens generation att ta över detektivfacklan. 
 
När det gäller filmer, och framförallt tv-serier som riktar sig främst till barn är det lätt att det blir töntigt och ett konstant dumförklarande av dess publik. Alternativt att det är en film eller tv-serie som föräldrarna måste plåga sig igenom medan de sitter bredvid och tittar med, eller att barnen tappar intresset och tittar på sina telefoner under tiden. 
 
Dagens filmskapare har en alltså en otåligare och svårare publik som kräver produkter som är nästintill perfekta. Och "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" är nästintill perfekt. 
 
"Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" utspelar sig i lilla Lingonboda. En sovande småstad där Gittan mest rullar tummarna och drömmer om att få se världen. Men, så en dag flyttar Siv in och är som en stormvind. Siv med blått hår och färgglada kläder, briljant spelad av stjärnskottet Melina Lindskog Pascalidou. Det visar sig nämligen att Siv har flyttat in hos privatdetektiven Ture Sventon, som numera bara är en senil gammal gubbe, eller är det någonting som döljer sig hos den gamle farbrorn? 
 
Melina Lindskog Pascalidou och Cornelia Riddez som Gittan är en drömduo som lyckas med konststycket att hålla jämna steg med alla gamla skådespelarrävar. Och tillsammans med Robert Gustafssons Ture Sventon är det en fröjd att se hur de tillsammans levererar replik efter replik utan att det någonsin känns konstlat eller tillgjort. 
 
Robert Gustafsson gör även mer än att spela en roll, han spelar minst fem olika roller under säsongens gång och gör det varje karaktär till någonting alldeles särskilt och med bravur. Gustafsson byter dialekt som en annan byter strumpor utan att det blir konstigt eller tillgjort. Det är som att Åke Holmberg specifikt skapade Ture Sventon enbart för att Robert Gustafsson skulle kunna väcka honom till liv. 
 
Framförallt är det Johan Glans som är fullkomligt underbar i sin tolkning av mästertjuven Ville Vessla. Han är på gränsen av att vara perfekt läskig till samtidigt sympatisk och ger ett ovanligt djup till vad som annars lätt hade kunnat bli en platt karaktär. Mitt hjärta bultar dessutom lite extra för Björn Gustafssons kärlekskranke SÄPO-agent. 
 
Det är en otroligt färgglad tv-serie som känns nyskapande och fräsch på ett sätt som sällan syns i svensk film. Produktionsdesignen och kostymerna i på Hollywood-nivå och får mig att drömma om en rutig kostym. Men i grund och botten så är allting en otroligt bra grundhistoria som aldrig tappar tempo, utan som ständigt håller sig relevant och är alldeles lagom trots alla galna upptåg. Stefan Roos och Per Simonsson har skapat någonting alldeles magiskt och nytänkande. 
 
"Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" är i sin helhet ovanligt bra. Det är en bra äventyrshistoria fylld av spänning, galenskaper och lite romantik. Utan tvekan en framtida kultklassiker och jag ser djupt fram emot de kommande säsongerna. 
| 2 december 2019 07:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu