Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

14 december 2010 | 11:30

Trailertisdag: Hopkins mörka sida

Åskgudar, robotar, onyktra pirater och exorcister är veckans aktörer i denna trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Transformers: The Dark of the Moon

Autobots och dess ledare Optimus Prime är tillbaka och tar sig an de onda Decepticons som är fast beslutna att hämnas deras nederlag i "Transformers: Revenge of the Fallen". I denna del blir Autobots och Decepticons involverade i ett rafflande rymdrace mellan USA och Ryssland och än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina robotvänner. Den nya karaktären Shockwave, en gammal Transformers-karaktär regerar över Cybertron medan Autobots och Decepticons kämpar mot varandra på Jorden.

Jag var absolut inte särskilt förtjust i dem första två filmerna. Den första var väl i och för sig ganska häftig action, och det var häftigt att se Transformers på vita duken, men ärligt talat gick jag inte ifrån biosalongen med ett leende på läpparna. Det var en besvikelse, det var det verkligen. Förväntningarna var därmed inte särskilt höga när den andra filmen kom. Den innehöll exakt samma ost på mackan som vi tidigare fått se, i typisk Michael Bay-anda. Den tredje filmen verkar dock mycket, mycket mer intressant när man ger sig in i månlandningen och kanske delar med sig av en och annan konspirationsteori. Peppen finns där.

Filmen får svensk premiär 1 juli 2011.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Handlingen i "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" kretsar kring Jack Sparrow och Barbossa som ger sig av för att leta rätt på den svårfunna ungdomens källa, men de upptäcker snart att Blackbeard (Ian McShane) och hans dotter (Penélope Cruz) har samma idé.

Äntligen kom även den här trailern. Jag har sett framemot att se bilder från den kommande Pirates-filmen ganska länge nu, och det är med ro jag slipper vänta längre. Trailern innehåller förvisso samma gamla humor de kört med i tre filmer nu, men ändå, det är alltid någonting som få mig att längta tillbaka till Jack Sparrows underbara värld. Johnny Depp verkar lika bra som vanligt och jag är glad att se den älskvärda Geoffrey Rush som Kapten Barbossa igen. Även Ian McShane (Deadwood) är med som Blackbeard. Ska bli riktigt kul att se om man kan återhämta sig från sista delen i trilogin som inte var lika vass som de tidigare filmerna.

Filmen får svensk biopremiär 18 maj 2011.

Real Steel

Mot alla odds får en före detta boxare (Hugh Jackman) en sista chans till comeback när han tillsammans med sin utstötte son (Dakota Goyo) tränar upp den perfekta motståndaren till den nya högteknologiska sporten robotboxning.

Den här filmen luktar verkligen illa. Även om jag inte har några större problem med Hugh Jackman som skådespelare (hans bästa egenskap är att han liknar en ung Clint Eastwood), så blir jag inte särskilt peppad när jag ser honom i boxningsringen, och speciellt inte i en robotboxningsring. En blandning  mellan "Transformers" och "Hurricane" kan låta riktigt bra, men ser för trist ut. Nej, tack.

Filmen får svensk bioopremiär 25 november 2011.

Thor

"Thor" kretsar kring handikappade medicinstuderande Donald Blake, vars alter ego är den hammarsvingande åskguden Thor som är sänd till Jorden för att försvara människorna.

Utan att ha läst serien tycker jag att filmen verkar sådär lagom ljummen. Handlingen intresserar mig inte särskilt mycket förutom det faktum att den knyter ihop med handlingen i "Iron Man" och resten av "The Avengers". Det vet definitivt vi som satt kvar efter att "Iron Man 2" hade slutat och fick se en glimt av Thors hammare efter eftertexterna. Jag är sugen på att se vad Natalie Portman och Stellan Skarsgård kan hitta på i sina respektive roller.

Filmen får svensk biopremiär 29 april 2011.

The Rite

Inspirerad av verkliga händelser, följer "The Rite" den skeptiska teologistuderande Michael Kovak (Colin O'Donoghue), som motvilligt deltar i exorcismskolan i Vatikanen. Medan han är i Rom, träffar han en oortodox präst, fader Lucas (Anthony Hopkins), som presenterar honom för den mörkare sidan av sin tro.

Mikael Håfström är ett ess i kortärmen för Sverige som filmland. Hans filmer är riktigt populära och han får arbeta med allt från Stephen Kings böcker till skådespelare som Anthony Hopkins. Så även i detta fall. Hopkins verkar otroligt bra som fader Lucas och samma sak verkar gälla Colin O'Donoghue. En riktigt intressant film som jag ser framemot.

Filmen får USA-premiär 28 januari 2011.

| 14 december 2010 11:30 |