Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

23 november 2010 | 16:37

Trailertisdag: Duncan Jones källkod

Två gröna hjältar, pixarbilar och sist men inte minst en aptitretare till Duncan Jones nya film är höjdpunkterna i denna veckas trailertisdag.

Detta är denna veckas trailertisdag!

Green Hornet

Filmen bygger på Britt Reids äventyr. Han är förläggare dagtid och en maskerad brottsbekämpare när mörkret faller. Hans ständige sidekick är Kato och tillsammans med sin japanske vapendragare färdas han runt i bilen "The Black Beauty", beväpnade med specialpistoler, knockout gas samt Katos närstridskunskaper blir de en duo att frukta...

Filmer baserade på serietidningar har varit i ropet en längre tid nu, men det är först nu som dem första riktigt bra filmerna har börjat droppa in. Förutom Batmanfilmerna har vi "Kick-Ass" som gjorde fullkomlig succé tidigare i år. "Scott Pilgrim vs. The World" har också den blivit kritikerrosad och hade Sverigepremiär för bara några veckor sedan.

I "The Green Hornet" hittar vi bland andra Seth Rogen, Tom Wilkinson och Christopher Waltz. Inte nog med det så har regissören bakom den fantastiska Jim Carrey-filmen "Eternal Sunshine of the Spotless Mind". Jag ställer mig dock en stor fråga; hur kommer Christopher Waltz att klara sig utan geniet Quentin Tarantino bakom sig?

Filmen har premiär den 21 januari 2011.

Cowboy and Aliens

En utomjordisk art landar i 1800-talets Arizona. Utomjordingarna har som avsikt att krossa hela vilda västen och göra folket till slavar. Men indianerna och cowboysarna har andra planer.

Ja, handlingen är det då inget fel på. För vad blir inte mer spännande än att mixa ihop två helt främmande genres i filmbranschen, slänga in stora stjärnor i rollerna och ha en framgångrik regissör som får allt att fungera? "Cowboys and Aliens" är också baserad på en serietidning, och precis som i Iron Manfilmerna är det Jon Favreau som regisserar. En man som alltid har glimten i ögat i sina scener och får det mesta att vara komiskt eller råcoolt på ett eller annat sätt. Han Solo och James Bond mot Aliens? Ja, tack!

Filmen har premiär den 12 augusti 2011.

The Green Lantern

I ett universum, lika stort och ändligt som det är mystiskt har en mäktig kraft existerat i flera hundra år. Försvararna av fred och rättvisa kallar sig för Green Lantern Corps. Ett brödraskap av krigare som har svurit att bevara den intergalaktiska ordningen och varje Green Lantern bär en ring som ger honom superkrafter. Men när en ny fiende vid namn Parallax hotar att rubba kraftbalansen i Universum hamnar deras öde och Jorden öde i händerna på deras nyaste rekryt, den första människan som någonsin har blivit utvald: Hal Jordan (spelad av Ryan Reynolds).

Det började verkligen inte bra i marknadsföringen för den här filmen. En trailer så kass att halva filmvärlden tappade allt sug att se filmen överhuvudtaget. Ryan Reynolds, som vi senast återfann i en kista, i filmen "Buried", verkar riktigt dålig, med ettriga oneliners. Det enda jag riktigt ser framemot att få se Peter Sarsgaard som jättehuvudet Hector Hammond.

"The Green Lantern" har premiär den 8 juli 2011.

Source Code

En man vaknar upp på ett tåg i en annan mans kropp för att upptäcka att han har åtta minuter på sig att ta reda på vem mannen är som kommer att spränga tåget.

En enligt mig ganska intressant handling, med Jake Gyllenhaal på topp igen efter den totala blundern med "Prince of Persia". Duncan Jones, som stod för en av fiolårets bästa filmer, "Moon", regisserar även denna film. Jag har högt förtroende för Jones, och är även glad att se Vera Farmiga med i rollistan, som var riktigt bra i "Up in The Air".

Filmen har premiär i USA den 15 april 2011.

Bilar 2

Blixten McQueen återvänder till hetluften på racingbanan för att ta sig an det snabbaste och bästa i detta högoktaniga äventyr. Blixten och Bärgarn behöver sina pass medan de hittar sig själva i en ny värld fylld med intriger, spänning och fartfyllda äventyr runtom hela världen.

Till skillnad från "The Green Lantern" så gör Disney Pixar ett fantastiskt arbete med den här trailern som verkligen får en att höja förväntningarna. Jag gillade den första "Bilar", den var bra, men inte så mycket mer än så. Pixar är som vanligt geniala, och det visar de med idén om att bilarna ska ut i den vida världen och rejsa. Jag tror faktiskt på den här filmen, den kan bli riktigt rolig, jag menar, det är ju Pixar!

Filmen har premiär i USA den 24 juni 2011.

| 23 november 2010 16:37 |