Film

Skribent

Scott Ginyard

17 juni 2014 | 19:00

Trailertisdag: Batman vs. Hulken

MovieZine tar en titt på veckans heta trailersläpp, från "Birdman" till "Sin City: A Dame to Kill For" och mer därtill.
Michael Keatons biografi, livsfarliga Heimdall, Franco and Rogen goes to North Korea, Julafton i Sin City och sommarens mest explosiva film är vad den senaste veckans fullspäckade trailers har att erbjuda. 

Birdman


Michael Keaton, f.d. Batman provar sig på rollen som superhjälte igen, eller rättare sagt rollen som skådespelare som provar sig på rollen som superhjälte för en andra gång. Det är uppenbart att Alejandro Gonzáles Iñárritus ”Birdman” är en film löst inspirerad av Michael Keatons riktiga liv och karriär. Ingen slump att just Keaton är i huvudrollen.
 
Trailern är lika udda och fascinerande som filmens handling med Gnarls Barkleys hit ”Crazy” i bakgrunden samtidigt som Keatons fantasier svävar förbi. Explosioner, mekaniska jättefåglar och en brottningsmatch mellan Batman och självaste Hulken a.k.a Edward Norton hör till trailerns höjdpunkter. Iñárritu ser ut att ha skapat en mycket annorlunda och abstrakt komedi som skiljer sig stort från hans tidigare verk. 

Michael Keaton får sällskap av en grupp stora namn som Emma Stone, Naomi Watts, Edward Norton och Zach Galifianakis i en av årets helt klart mest intressanta filmer. ”Birdman” har inte fått ett svenskt premiärdatum än, men har premiär i USA den 17:e oktober.

No Good DeedIdris Elba, förra årets Nelson Mandela och gudarnas väktare Heimdall i ”Thor: The Dark World” har i år bytt sida helt och hållet och lämnat hjältarna bakom sig för att istället ta på sig rollen som psykotisk galning. Elba spelar en fånge på rymmen som bryter sig in i ett hus och tar en liten flicka och hennes mor tillfånga. 
”No Good Deed” ser ut som en film man har sett förut. Handlingen, karaktärerna och stämningen är typisk och en aning klyschig. Ingenting ser särskilt nytt eller kreativt ut. Men det behövs inte alltid för att en film ändå ska vara intressant och bra. ”No Good Deed” ser ut att vara just en sådan film där thriller mystiken och den hänsynslösa Elba är filmens styrkor.

Filmen har svensk biopremiär den 14:e november.

The Interview


James Franco och Seth Rogen spelar två amerikanska journalister som i hopp att förnya sina karriärer bestämmer sig för att resa till Nordkorea för att intervjua Kim Jong-Un. Men CIA får nys om deras plan och bestämmer sig för att anlita de två journalisterna som lönnmördare med uppdraget att döda Nordkoreas ledare. 

Franco och Rogen fortsätter sin intima vänskap som började tidigt i deras filmkarriärer med en mängd komedier och projekt. ”The Interview” ser ut att gå i samma spår som deras tidigare verk med Rogen och Franco som klantiga, småkorkade och excentriska karaktärer. Trailern bjuder på hjärntvättade underbarn som spelar gitarr, en cigarrökande Kim Jong-Un, stridsvagnar, helikoptrar och kärnvapenmissiler. 

Här i Sverige får vi följa med Franco och Rogen till Nordkorea den 17:e oktober.

Sin City: A Dame to Kill For


Frank Miller och Robert Rodriguez samlar sina styrkor för ett andra besök i Sin City-universumet. Den här gången får Sin City-veteranerna Mickey Rourke, Jessica Alba och Bruce Willis sällskap av en hel drös med nya karaktärer. 

Trailern fångar Sin Citys unika visuella stil och den tunga noire stämningen på pricken med djupa röster, intensiva blickar och mängder av skuggor. Dessutom pressas det in fartfylld action och en presentation av nästintill samtliga i den stora ensemblen. 

En imponerande trailer som väcker liv i ”Sin City: A Dame to Kill For” och rättfärdigar Mickey Rourkes one-liner – ”It looks like christmas!”. Julen kommer redan 29:e augusti till svenska biografer.

The Expendables 3En film som förkroppsligar ordet sommarunderhållning är The Expendables-serien som nu är inne på sin tredje runda. Den enorma rollistan får ännu fler tillägg och handling och manus blir troligen ännu tunnare medan action och explosioner blir större och galnare. Säga vad man vill om dessa filmer, de har en förmåga att passa in en skön sommarkväll innan ett trevligt besök på en bar eller liknande. Det kan även jag erkänna som personligen inte har mycket för Stallone och hans gängs vilda upptåg. 

Trailern skriker efter tittarens uppmärksamhet med actionscener som ser farligare och ännu dyrare ut än tidigare. Intressant att notera är att handlingen och filmens skurk inte får någon närvaro överhuvudtaget. Det enda som fokuseras på är att gänget ska återförenas för en tredje gång. 

”The Expendables 3” spränger sig fram i svenska biosommaren den 13:e augusti.

| 17 juni 2014 19:00 |