Film

Skribent

Viktor Jerner

8 februari 2018 | 15:00

Trailerpremiär: Tom Hardy axlar rollen som Spideys nemesis i "Venom"

Första materialet från den barnförbjudna serieadaptionen utlovar ambitiös action och en riktigt plågad Hardy.
När nyheten landade om att Sony Pictures planerade att blåsa nytt liv i seriekaraktären Venom efter "Spider-Man 3"-haveriet var det många, inklusive undertecknad, som reagerade med stark skepsis. Många kände att Sony hade misslyckats med de två Andrew Garfield-ledda filmerna om Spidey men främst handlade kritiken om att Sony, som gjorde en deal med Marvel inför "Spider-Man: Homecoming", av rättighetsskäl skulle behöva göra en skurkcentrerad film utan den ikoniska hjälten (eller?). Tesen "ingen Venom utan Spider-Man" sammanfattar den kritiken.
 
Hur som helst, ju längre in i startfaserna projektet kom, desto mer började det utvecklas åt spännande håll. Ruben Fleischer ("Zombieland", "Gangster Squad") är en ojämn regissör, så hans anställning höjde inte direkt hoppet, men när skådespelare som Tom Hardy (i titelrollen), Michelle Williams, Riz Ahmed och Jenny Slate anslöt sig till filmen vändes min oro till en försiktig pepp. Nyheten om att den kommer följa den väg som "Deadpool" och "Logan" banade och få barnförbjuden R-rating stärkte också mina förhoppningar. 
 
Idag landade den första teasertrailern till filmen, kolla in nedan: 
 
 
Den här lever verkligen upp till benämningen teasertrailer, för det var sannerligen inte särskilt mycket de hade att bjuda på. Jag hade åtminstone hoppats på att få se den nya designen på titelkaraktären, men mer än lite svarta ådror på Eddie Brocks (Tom Hardy) hals blev det inte. Själva symbioten fick vi dock se lite av, i den högteknologiska behållare som Riz Ahmeds karaktär tycks dyrka. Med det sagt är det ingen dålig trailer, utan snarare lite mer återhållsam än jag väntade mig, vilket lika gärna kan ses som positivt. Jag gillar också de actionbitar vi fick se några glimtar av, det känns som att Fleischer och company har varit ambitiösa.
 
 
"Venom" har premiär på svensk bio den 5:e oktober. 
 
Vad tycks om den här första titten? 
| 8 februari 2018 15:00 |