Film

Skribent

Viktor Jerner

16 januari 2018 | 21:00

Rykte: Tom Hollands Spider-Man dyker upp i "Venom"

Har Sony och Marvel försökt lura oss?
Mycket av den kritik som har riktats mot Sonys kommande "Venom"-satsning med Tom Hardy i titelrollen har grundats i det faktum att Spider-Man inte ska vara en del av den filmen. Många, inklusive undertecknad, har förbryllats lite över hur man tänker när man gör en film om en superskurk utan att inkludera dess ikoniska motpol på hjältesidan.
 
Det går självklart att göra något bra av det och särskilt Hardys involvering får mig att hoppas och tro på att så blir fallet, men det känns onekligen som en väldigt riskfylld idé. Nu verkar det dock som att Sony och Marvel kanske har lurat oss, för enligt nördprofilen Jon Schnepp är Tom Hollands Spider-Man med i filmen. Detta berättade han i senaste Collider Movie Talk och verkar bombsäker på sin sak, men några vidare detaljer kunde han inte avslöja.
 
Tom Holland som Peter Parker/Spider-Man i "Spider-Man: Homecoming".  
 
Eftersom jag personligen älskade Hollands serietrogna tolkning av den ikoniska karaktären i "Spider-Man: Homecoming" tycker jag att det är väldigt positiva nyheter om det visar sig stämma. För mig känns det faktiskt någorlunda sannolikt, särskilt eftersom det känns som att det skulle kunna vara en del av Sony och Marvels "deal" (som gjorde att Spidey kunde äntra Marvel Cinematic Universe) att båda parterna får använda honom i sina respektive filmuniversum. 
 
Frågan är dock hur de ska lyckas kombinera den barnförbjudna värld som regissören Ruben Fleischer bygger upp med Hollands lättsamma väggklättrare på ett sömlöst sätt. I "Zombieland" lyckades Fleischer briljant med att kombinera mörkare element med glimten i ögat-humor, så förhoppningsvis poserar det inga problem. 
 
"Venom" dyker upp på svensk bio den 5:e oktober och förutom Tom Hardy ser vi även Michelle Williams, Scott Haze, Jenny Slate och Riz Ahmed i rollistan. 
 
Håller du tummarna för att Spider-Man dyker upp eller borde "Venom" få stå på egna ben? 
| 16 januari 2018 21:00 |