Film

Skribent

Rasmus Foltmar Elfton

16 februari 2011 | 16:25

Traileronsdag: Bousman räknar ner

Rasmus blandar friskt denna vecka som representeras av genrerna skräck, science fiction, komedi och action. Till råga på allt kommer veckans hetaste trailers numera dyka upp på onsdagar, med start idag.

Detta är denna veckas traileronsdag!

X-Men: First Class

Innan Charles Xavier och Erik Lensherr tog namnen Professor X och Magneto var de två unga män som upptäckte sina krafter för första gången. Innan de blev ärkefiender var de bästa vänner som jobbade tillsammans med andra mutanter för att stoppa det största hotet världen hade råkat ut för.

Förutom en förfärlig titel tycker jag inte handlingen verkar särskilt lockande. Egentligen är jag inte rätt man att skriva om den här filmen då jag inte vet särskilt mycket om universumet, jag har inte sett alla filmer, är ingen stor supporter direkt. Jag tycker att den känns ljummen, men vem vet, jag överraskades av "Wolverine".

Filmen får världspremiär 3 juni.

Arthur

En alkoholiserad playboy riskerar att förlora sitt stora arv när han faller pladask för en tjej som inte alls uppskattas av sin familj.

Jag gillar Russell Brand. Hans karaktär Aldous Snow i "Forgetting Sarah Marshall" och i "Get Him To The Greek" är fantastiskt skön. I den här filmen spelar ännu en gång en rik och bortskämd människa. Handlingen är väl inte särskilt imponerande, men när behövs det egentligen i en film med Brand? Jag hade gärna sett ytterligare ett samarbete med Jonah Hill.

Filmen får amerikansk biopremiär 8 april.

11-11-11

Filmen utspelar sig klockan 11:11 den 11:e dagen i den 11:e månaden och om demoner från en annan värld som kommer till jorden genom Himlens 11:e port.

Jag ställer mig väldigt frågande till den här filmen. Lågmärket verkar vara att det är samma regissör (Darren Lynn Bousman) som har gjort den här filmen som har gjort "Saw" 2, 3 och 4, ni vet de filmerna där det började gå utför för? Filmen verkar ganska tråkig. Sällan blir filmer som handlar om en siffra bra. Men visst, det fungerade med "The Number 23".

Filmen får amerikansk biopremiär 10 november.

Submarine

En komedi som följer en 15-årig pojke vars mål är att bli av med sin oskuld innan sin nästa födelsedag och förhindra sin mor från att lämna hans far för hennes danslärare.

Äntligen en komedi som behandlar ämnet sex och ungdomar på ett seriöst sätt. Folk är inte oskulder till de gifter sig längre. Bra. Då kan vi gå vidare. Handlingen verkar otroligt bra och jag älskar den franska musiken som används i trailern. Jag tror på den här filmen. Det är sällan man ser unga skådespelare som agerar bra, men i den filmen verkar de nästan vara felfria. Peppad till tusen!

Filmen får svensk biopremiär i höst.

Atlas Shrugged

En mäktig järnvägschef, Dagny Taggart, kämpar för att hålla hennes affärer vid liv medan samhället raserar runt henne. Baserad på boken av Ayn Rand.

Den här filmen verkar intressant. Ayn Rand är en fantastisk rysk författarinna som har skapat stora verk och skrivit massor av böcker. För er som är intresserade av TV-spel är det hennes böcker som har inspirerat till spelet "Bioshock", som har varit aktuell med en filmatiseringen under en lång tid. Jag hoppas att den här filmatiseringen gör boken rättvisa, då kommer det att bli bra.

Filmen får amerikansk biopremiär 15 april.

| 16 februari 2011 16:25 |